Index / Tuin / Deck Removal op een Cub Cadet LT1050

Share This Post

Tuin

Deck Removal op een Cub Cadet LT1050

A Cub Cadet LT1050 rijden grasmaaier maakt snel werk van het snijden van grote delen van gras. De kleine kant stelt u in staat om het te manoeuvreren rond bomen en andere obstakels. Een kleine benzinemotor zorgt voor de stroomvoorziening voor zowel d

Advertisement

A Cub Cadet LT1050 rijden grasmaaier maakt snel werk van het snijden van grote delen van gras. De kleine kant stelt u in staat om het te manoeuvreren rond bomen en andere obstakels. Een kleine benzinemotor zorgt voor de stroomvoorziening voor zowel de maaier zelf en het maaidek gemonteerd onder de tractor. Aangezien het maaidek heeft een paar bewegende delen, zult u waarschijnlijk nodig om het uit de tractor te verwijderen op een gegeven moment om reparaties uit te voeren.

Cub Cadet

Cub Cadet tractoren hebben gewerkt in de buitenwijken van Amerika sinds de vroege jaren 1960. De eerste Cub Cadet werden oorspronkelijk bedacht door International Harvester - een fabrikant van landbouwtractoren en vrachtwagens - en kwam in slechts één model. Nieuwere Cub Cadet zijn verkrijgbaar in verschillende maten, te beginnen met de entry-level serie 1000.

Series 1000 Tractors

De kleine series 1000 Cub Cadet tractoren zijn verkrijgbaar met verschillende energiecentrales en maaidek breedtes. De basis-model LT1040 is uitgerust met een 19 pk motor en een 42-inch brede maaidek. De LT1050 is een iets grotere eenheid aangedreven door een 25 pk motor, met een 50-inch brede maaidek. De LT1050 komt ook standaard met een automatische hydrostatische transmissie.

Mower Deck

De maaier dek van een Cub Cadet LT1050 is gemaakt van plaatwerk en herbergt twee messen. Spillen aan de snijbladen uitsteken door de bovenkant van het dek. Een grote, flexibele V-groef riem wordt gerouteerd rond katrollen aan de spindels en krijgt is macht van een motor gemonteerde elektromagnetische koppeling. De koppeling wordt geregeld door een PTO-schakelaar op het dashboard en schakelt de stroom naar de messen aan en uit.

Het maaidek verwijderen

Het maaidek kan worden verwijderd voor onderhoud of voor het bevestigen van andere accessoires, zoals sneeuw aanjagers of ploegen. Volgens Cub Cadet, is het ook raadzaam dat u het maaidek te verwijderen om de messen te vervangen. Veiligheidsvoorschriften eisen dat de PTO-schakelaar op het dashboard worden uitgeschakeld en de contactsleutel worden verwijderd om onbedoeld starten te voorkomen, terwijl u alle werkzaamheden uit te voeren op het maaidek.

Deck Removal Procedure

Zodra u de metalen bescherming van de aandrijfriem onder de motor te verwijderen, kunt u de riem glijden de koppeling katrol. U hoeft niet de riem te verwijderen van de resterende poelies. Het dek wordt door middel van twee verende pennen, een aan elke zijde van het dek. Een sway bar en een stabilisatorstang zijn aangesloten op het dek met splitpennen die u kunt verwijderen met een tang. U kunt dan schuiven de maaier dek van onder de rechterzijde van de tractor en verwijder het.

Share This Post