Index / tech / De voordelen van Xeon Processors

Share This Post

tech

De voordelen van Xeon Processors

Intel introduceerde de eerste Xeon processor in 1998 als een verbeterde versie van de Pentium II processor. Meer dan een decennium later, het merk leeft voort als Intel's vlaggenschip lijn van processors voor netwerkservers. Xeon-processors meestal d

Advertisement

Intel introduceerde de eerste Xeon processor in 1998 als een verbeterde versie van de Pentium II processor. Meer dan een decennium later, het merk leeft voort als Intel's vlaggenschip lijn van processors voor netwerkservers. Xeon-processors meestal duurder dan Intel's desktop-processoren zijn. Echter, ze bevatten ook functies die hun prestaties in een server-omgeving te verbeteren.

Energiebesparende functies

Total cost of ownership is een factor die zeker is om op je geest als je een server computer te monteren. Server-computers hebben de neiging om erg krachtig, wat kan resulteren in hoge koeling en energierekening, vooral als u de installatie van meerdere servers te zijn. De Xeon 5600-serie bevat een functie genaamd Intelligent Power-technologie die het mogelijk maakt de processor om het energieverbruik aan te passen aan een veel fijnere mate dan een desktop processor. Terwijl een desktop processor alleen vermindert de kloksnelheid tijdens periodes van lagere activiteit, kan de Xeon de snelheid en het stroomverbruik van elke processorkern onafhankelijk aan te passen.

Virtualization Technology

Virtualisatie maakt gebruik van software om een ​​virtuele computer met eigen bergruimte en besturingssysteem. Vanwege de kracht van de hedendaagse moderne processors, virtualisatie laat u toe verschillende virtuele machines op dezelfde fysieke computer draaien, verminderen van de hoeveelheid hardware die nodig zijn in uw server ruimte en het verlagen van uw kosten. Virtualisatie maakt het ook mogelijk om meer dan één besturingssysteem draaien op dezelfde computer, en software die de computer anders niet in staat om (zoals Linux-software op een Windows-computer) zou zijn uitgevoerd. Xeon-processors zijn onder andere Intel Virtualization Technology, het maken van virtuele machines uit te voeren zo goed mogelijk op de huidige hardware.

acht Cores

Met ingang van 2010, Intel Xeon-processors bevatten maar liefst acht verschillende processor cores in hetzelfde pakket. U kunt dit aantal te verhogen door het gebruik van een moederbord met meerdere processor sockets en het installeren van meer dan één Xeon. Met een multi-core processor, kan elke processorkern werken aan een opdracht of programma draad onafhankelijk van de andere. Met behulp van een besturingssysteem voor servers geoptimaliseerd voor een multi-core omgeving zorgt ervoor dat als een gebruiker een bijzonder zware werklast genereert op de server, zal het nog steeds middelen beschikbaar zijn voor de andere gebruikers op het netwerk.

Share This Post