Index / Ambachten / De voordelen van Wool Fabric

Share This Post

Ambachten

De voordelen van Wool Fabric

Wol wordt gedefinieerd als een eiwit dat vezels van een dier kunnen worden verwijderd en gesponnen tot een garen. Wol is een populaire keuze voor pakken en formele kleding en is beschikbaar in vele gewichten en texturen. Meer te leren over de voordel

AdvertisementWol wordt gedefinieerd als een eiwit dat vezels van een dier kunnen worden verwijderd en gesponnen tot een garen. Wol is een populaire keuze voor pakken en formele kleding en is beschikbaar in vele gewichten en texturen. Meer te leren over de voordelen van wol kan u helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de kleding die u kiest te maken of kopen.

Kenmerken

Wol vezels bestaat uit een kern van eiwit dat wordt afgedekt en beschermd door overlappende schubben. De schalen zijn hard, die de duurzaamheid van de vezels toeneemt. De wol vezel zelf is sterk en elastisch. Het neigt te golven of gekrompen, afhankelijk van het dier dat het kwam. Wol bevat van nature lanoline, dat is een soort vet dat water afstoot.

voordelen

Wol is bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Wanneer gedragen tegen de huid, transporteert zweet en maakt het mogelijk om te verdampen. Dit maakt wol een grote favoriet voor mensen die komt te werken in warme omgevingen. Door de lanoline en schalen op de wol, is het bestand tegen vlekken. Het is ook een goede isolator en warmte dicht bij het lichaam te houden.

types

Hoewel schapenwol is de meest voorkomende vorm van wol, zijn er verschillende soorten, allemaal met individuele voordelen. Alpaca wol heeft een glans in de vezels, en heeft de neiging zijdeachtig en aanzienlijk lichter dan de wol van schapen te zijn. De Angora geit produceert mohair wol, dat is licht van gewicht, maar nog steeds zeer duurzaam. Angora wol is afkomstig van Angora konijnen. Angora wol is zeer zacht en heeft de beste warmte-behoud van eigenschappen van alle natuurlijke wol. Cashmere is afkomstig uit Kashmir geiten, en wordt beschouwd als een luxe vezel voor haar delicatesse en gewicht. Camelhair wol wordt geproduceerd door kamelen, en staat bekend om zijn gouden-bruine kleur, zachte textuur en glanzend glans.

Waarschuwing

Om de voordelen van wol laatste, is het belangrijk om te zorgen voor textiel van wol. Wol kan niet worden gebleekt en moet niet in de droger bevindt omdat hij zou kunnen krimpen. Evenzo wol is zeer aantrekkelijk voor motten, die gaten kauwen daarin. Om uw wol blijven kijken zijn best, alleen gebruik maken van een mild schoonmaakmiddel op het, zoals sterkere wasmiddelen zal leiden wol om haar zachte glans verliezen.

misvattingen

Een veel voorkomende misvatting over wol is dat het altijd krassend. De waarheid is dat wol krassend kan worden als de wolvezels geworden uitgedroogd van verven en bleken. Kleding gemaakt van natuurlijke wol zijn erg zacht. Het is ongepast zorg of productie die dit voordeel uit wol verwijdert.

Share This Post