Index / Huis / De voordelen van Terra-Cotta Roofing

Share This Post

Huis

De voordelen van Terra-Cotta Roofing

Terwijl terra-cotta dakbedekking heeft een aantal nadelen, zoals de hoge initiële kosten voor materialen en installatie, en waardoor het moeilijk is om toegang te krijgen op het dak functies zoals airco units of schoorstenen, de voordelen van terra-c

AdvertisementTerwijl terra-cotta dakbedekking heeft een aantal nadelen, zoals de hoge initiële kosten voor materialen en installatie, en waardoor het moeilijk is om toegang te krijgen op het dak functies zoals airco units of schoorstenen, de voordelen van terra-cotta dak ruimschoots opwegen tegen de nadelen voor de gemiddelde huiseigenaar. Terra-cotta tegels zijn brandwerend, duurzame, weinig onderhoud tegels die een huis het energieverbruik te verminderen.

Brandbescherming

Terra-cotta dakpannen zijn van de weinige dakbedekking materialen die brandwerend zijn. Dit is vooral belangrijk als uw huis heeft een open haard of in een gebied met veel bomen, ligt in de buurt van hoogspanningsleidingen of in de nabijheid van de buren. Elke vliegen as, kolen en vonken, of uit een schoorsteen of een naburige woning of gebouw dat vuur is gevangen, of een neergehaalde elektrische draad, zal niet ontbranden een terra-cotta dak. Dergelijke dakpannen worden speciaal aanbevolen in gebieden die gevoelig zijn voor bosbrand, zoals de berggebieden van de zuidwestelijke Verenigde Staten.

Energiebesparingen

Vanwege hun dichtheid en vorm, terra-cotta dakpannen zorgen voor een grotere isolatielaag op de top van uw huis dan andere soorten dakbedekking. Zij weerspiegelen de hete zomerzon, in plaats van het absorberen van de warmte als de meeste vormen van gordelroos te doen, en helpen om uw huis koeler in de zomer. In de winter, ze zorgen voor een extra barrière voor het vangen stijgende warmte, het houden van uw huis warmer. Het resultaat is minder koeling en verwarming, die aanzienlijk kunnen zijn afhankelijk van het klimaat in uw regio. De Florida Solar Energy Center gevonden dat dakpannen warmtestroom kan verminderen met maar liefst 48 procent, ten opzichte van bepaalde asfalt gordelroos.

Langdurig

Gemiddeld terra-cotta dakbedekking duurt twee tot drie keer zo lang als traditioneel asfalt of hout shingle dakbedekking. Zoals een pannendak kan duren tot 100 jaar, maar vaker 50 tot 60 jaar. Hoewel de initiële kosten van een terracotta dak meer dan dat van een asfalt shingledak kan minder op de lange termijn kosten omdat het niet hoeft te worden vervangen voor bijna een mensenleven of meer.

Laag onderhoud

In tegenstelling tot andere materialen voor dakbedekking, is terra-cotta niet beschadigd door insecten of vogels, is beter bestand tegen zware stormen en vereist veel minder reparaties en onderhoud. Terra-cotta tegel presteert goed bij harde wind, hagel, sneeuw, stofstormen en vorst. Je moet regelmatig inspecteren een terra-cotta dak voor schade, maar het enige onderhoud nodig is, is de vervanging van gebroken tegels of reiniging door te besproeien met water als het huis is gelegen in een gebied gevoelig voor schimmel en meeldauw. Typisch, tegels breken alleen bij aanrijding met geweld, meestal door een boom ledemaat.

Milieuvriendelijk

Terra-cotta dakbedekking is een van de meest milieuvriendelijke dakbedekking beschikbaar. Ze zijn gemaakt van klei, een overvloedige natuurlijke hulpbronnen, met behulp van een proces dat beetje ziek effect op het milieu, in tegenstelling tot de productie van asfalt gordelroos heeft. Bovendien, omdat ze zo lang duren, maken ze veel minder afval als gevolg van vervanging dan andere dakbedekkingsmaterialen. In feite zijn terracotta tegels vaak gerecycled, het vermijden van de stortplaats geheel.

Share This Post