Index / Onderwijs / De voordelen van directe methode L2 Taalverwerving

Share This Post

Onderwijs

De voordelen van directe methode L2 Taalverwerving

In de terminologie van het taalonderwijs, L1 verwijst naar natief of primaire taal van een student, en L2 verwijst naar de "doeltaal" dat een student probeert te leren. De directe methode --- ook wel bekend als de Berlitz Method --- is een benad

AdvertisementIn de terminologie van het taalonderwijs, L1 verwijst naar natief of primaire taal van een student, en L2 verwijst naar de "doeltaal" dat een student probeert te leren. De directe methode --- ook wel bekend als de Berlitz Method --- is een benadering van taalverwerving waarin alleen L2 wordt gebruikt in de klas, en L1 wordt helemaal niet gebruikt. (Zie referenties 1)

De directe methode Reform

Tot in de late negentiende eeuw, werd tweede taalverwerving op basis van een aanpak genaamd de Grammar Translation Method (zie referenties 2), die nog steeds op grote schaal wordt gebruikt in sommige scholen hoewel het grotendeels vervangen door andere methoden. De grammatica Translation Method is gebaseerd op de studie van dode talen zoals het klassieke Grieks en Latijn. Hij beklemtoonde het hoofd leren van woordenlijsten en de regels van de grammatica, en het had de neiging om studenten met weinig produceren om geen mogelijkheid om daadwerkelijk te communiceren in de doeltaal. Dit was geen probleem voor een dode taal, zoals het Latijn, maar het was niet een zeer effectieve manier om een ​​taal als Frans of Spaans die nog kunnen worden gebruikt in het dagelijks leven te leren. (Zie referenties 3) In de late jaren 1800, opvoeders ontwikkelde een nieuwe aanpak genaamd de directe methode. (Zie referenties 2)

Direct Method Principles

De directe methode is gebaseerd op het idee dat het doel van het leren van een tweede taal kunnen in die taal communiceren. De directe methode neemt eerste taalverwerving als sjabloon voor de tweede taalverwerving. Wanneer baby's leren om te praten, heeft ze geen andere taal om hen te helpen met het leerproces hebben: alleen de doeltaal wordt steeds gebruikt, en de baby pakt grammatica, structuur en woordenschat met behulp van een taal en het horen van het gebruikt, zonder verwijzing naar grammaticale theorie. (Zie referenties 4)

Voordelen van de directe methode

De directe methode, mits goed toegepast, kan zeer effectief zijn bij het creëren van vloeiend sprekers van de doeltaal die daadwerkelijk kan gebruiken om rond te komen in dag-tot-dag situaties. (Zie referenties 2) De traditionele grammatica vertalingsmethode vaak niet effectief is voor dit doel, omdat het zich concentreert op het geven van de student intellectueel begrip van hoe de doeltaal plaats gestructureerd dan directe empirische begrip. (Zie Referenties 3) Een ander voordeel van de directe methode is dat het bootst de natuurlijke ervaring van een eerste taal verwerven, in plaats naderen taalverwerving als kunstmatige oefening. De directe methode is ideaal wanneer gepresenteerd in een kleine-class milieu. (Zie referenties 2)

Toepassing

Er zijn een aantal verschillende manieren om de directe methode toepassen van taalverwerving. Woordenschat wordt meestal gegeven door directe voorbeelden --- bijvoorbeeld door het oppakken van een potlood en zeggen "dit is een potlood 'in de doeltaal. Dit heeft tot gevolg dat niet alleen de student het woord voor het onderwijs "potlood," maar ook het aanleren van een grammatica principe indirect. Dit is kenmerkend voor inductieve methode de directe methode om het onderwijzen van de student hoe de doeltaal werkt. (Zie referenties 4) Leerkrachten kunnen ook vragen aan de studenten vragen, hebben ze in de lege plekken in te vullen een voorbeeldzin, of laten lezen uit een werk van letterkunde. Al deze technieken benadrukken de directe methode is de kern van kracht --- onderwijs studenten in staat zijn om de doeltaal in plaats van spreken dan alleen maar in staat zijn om het te vertalen. (Zie referenties 2)

Share This Post