Index / Hobby's, Games & Toys / De voordelen van acrylaat

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

De voordelen van acrylaat

Acryl is een taaie doorzichtige plastic, een alternatief voor glas, dat verscheen voor het eerst op de markt als het merk, plexiglas. Het wordt verkocht onder verschillende namen: Lucite, Optix en acrylglas, maar de samenstelling blijft hetzelfde. He

Advertisement

Acryl is een taaie doorzichtige plastic, een alternatief voor glas, dat verscheen voor het eerst op de markt als het merk, plexiglas. Het wordt verkocht onder verschillende namen: Lucite, Optix en acrylglas, maar de samenstelling blijft hetzelfde. Het is een synthetisch polymeer polymethylmethacrylaat of PMMA. Want het is taai en breken bestendig, werd het gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog voor veel dingen, waaronder periscopen, luifels en geschutskoepels. Het is ideaal voor grote aquarium tanks, beschermende schilden op ijsbanen, heftruck bewakers, helmvizieren en het bekijken van poorten op onderzeeërs waar het onbreekbaar eigenschappen nodig zijn.

Acryl, wanneer verhit tot 100 graden, kan gemakkelijk worden gevormd in een verscheidenheid van vormen zoals flessen, tubes, schilderijlijsten en beeldjes. Als het afkoelt, acryl houdt zijn gevormde vorm. Dit maakt het gemakkelijk te vormen grote vellen in de boeg-front aquaria en dakramen. Het kan worden gefreesd, geboord of gezaagd zoals hout en zachte metalen. Wanneer het wordt gevormd, kan matrijzen van hout of kunststof worden gebruikt, een kostenbesparing voor de fabrikanten. In de jaren 1960 begonnen ontwerpers met behulp van acryl in meubels en het is opgenomen in een aantal gitaar ontwerpen. Ook gemakkelijk kan worden gevormd om kunstgebitten.

Acryl's taaiheid maakt het ideaal voor thuis ramen en lenzen voor autokoplampen. Acryl letters in de buitenlucht tekens houden voor onbepaalde tijd, te weerstaan ​​verwering en het beschermen van de kleuren. Acryl verf voor kunstenaars worden niet beïnvloed door licht, zodat ze behouden hun kleur. Indoor, ophangen en wandborden zijn gemakkelijk branden als gevolg van duidelijkheid acryl's. Beeldhouwers en glaskunstenaars gebruiken acrylverf om buiten te ontwerpen vanwege het weer-weerstand en lichtrefracterende capaciteiten van het materiaal.

Acryl weegt 50 procent minder dan glas, waardoor het gemakkelijker te hanteren. Acryl schoenen, kunstgebit en kunstnagels zijn meer comfortabel door het lichte gewicht van het polymeer. De meeste samengestelde tandvullingen zijn gemaakt van acryl, en het wordt gebruikt in cosmetische chirurgie. Tiny microsferen van PPMA in vloeistof worden geïnjecteerd onder de huid om littekens en rimpels permanent te verminderen. Acryl dakramen verhogen licht, en hun aanvulling op daken niet significante toename van de belasting die op basis van een huis of frame.

Acryl heeft een treksterkte van 8000 lbs. per vierkante inch met slagvastheid zes tot 17 keer groter is dan gewoon glas. Onder hoge impact, zal het niet breken, en als het breekt, dan breekt in grote, saaie randen stukken. Deze kwaliteit van acryl is een belangrijke veiligheidsvoorziening in douchedeuren, bad behuizingen, glazen schuifdeuren en veiligheid barrières in penitentiaire inrichtingen. Het wordt ook gebruikt voor de veiligheid behuizingen bij hockey ijsbanen en de bal velden.

Acryl behoudt zijn optische helderheid en vergeelt niet en blijft transparant. Dit is belangrijk voor vlakke vensters, serres, dakramen en etalage ramen. Het wordt gebruikt in het toezicht spiegels en ramen waar de duurzaamheid wordt gewaardeerd. Het is bestand tegen UV-licht en sommige fabrikanten voegen coatings van acryl voor extra bescherming te tekenen, motorfiets schilden en ramen aan de buitenzijde. Het wordt gebruikt in voedingsmiddelen niezen bewakers in cafetaria, zelfbediening salade bars en supermarkt take-out displays.

Share This Post