Index / Hobby's, Games & Toys / De verschillende delen van een elektromagneet

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

De verschillende delen van een elektromagneet

Elektromagneten zijn gemaakt van draadspoelen die elektrische stromen dragen. Deze stroomvoerende draden te produceren magnetische velden die noord- en zuidpool net als gewone magneten hebben. Elektromagneten hebben vele toepassingen, en zijn te vind

AdvertisementElektromagneten zijn gemaakt van draadspoelen die elektrische stromen dragen. Deze stroomvoerende draden te produceren magnetische velden die noord- en zuidpool net als gewone magneten hebben. Elektromagneten hebben vele toepassingen, en zijn te vinden in apparaten zoals elektrische motoren en generatoren.

Betekenis

Elektromagneten zijn een vitaal onderdeel van het dagelijks leven. Motoren en auto starters gebruiken. Ze worden gebruikt om elektriciteit nodig voor de gebouwen en apparaten genereren. Hun energie kan worden omgezet in andere soorten, zoals mechanische, thermische of geluid. Elektromagneten zijn bijzonder nuttig bij het elektromechanische werk zoals tillen, trekken, draaien of vasthouden.

operatie

Elektromagneten gedragen zich op dezelfde manier als gewone magneten. Ze hebben een noord- en zuidpool, en gehoorzamen dezelfde wetten. Bijvoorbeeld, hun noorden polen afstoten noorden polen van andere magneten maar zuidpool te trekken. In tegenstelling tot gewone magneten, ze zijn zo geconstrueerd dat hun magnetische veld is vergankelijk, zodat het verdwijnt wanneer de elektriciteit wordt uitgeschakeld. Ze zijn ook in staat om hun noord- en zuidpool, een functie die regelmatig magneten missen keren.

Bouw

De basiscomponenten van een elektromagneet een draad en een stroombron. De energiebron kan zijn AC (wisselstroom) of DC (gelijkstroom). De draad kan elke vorm hebben. De sterkte van het magnetische veld is afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid stroom, het aantal windingen van de draad en het materiaal waarvan het is gemaakt van. Bijvoorbeeld elektromagneten uit supergeleiders zijn krachtig genoeg om de magneettreinen die worden gebruikt in delen van Europa en Azië zweven.

Speciale soorten Elektromagneten

Elektromagneten elektromagneten die in de vorm van een helix. Ze worden soms gemaakt met ijzer binnenkant van hen, het magnetische veld te versterken.

Toroids zijn elektromagneten die zijn gebogen om een ​​cirkel te vormen. Hun magnetische veldlijnen vormen een set van concentrische cirkels.

Transformers zijn twee spoelen met ijzeren kernen binnenkant van hen die aan elkaar zijn gekoppeld. Een veranderende stroom in de eerste spoel produceert een veranderende magnetische flux in het tweede. Deze veranderende magnetische flux op zijn beurt genereert een elektromotorische kracht, of emf. Transformers werken alleen met wisselstroom.

Elektromotoren uit stroomvoerende spoelen die draaien in een magnetisch veld. De lussen regelmatig omgekeerde richting. Zij worden gebruikt om elektrische energie om te zetten in mechanische energie. Elektrische generatoren zijn ook gemaakt van stroomvoerende spoelen die draaien in een magnetisch veld, en worden aangedreven door mechanische energieproducerende apparaten zoals steenkool. Hun functie is om mechanische energie om te zetten in elektrische energie.

Bestedingen

Elektromagneten worden gebruikt als afsluiters, schakelaars, aan magnetische velden in afgesloten ruimtes te genereren, en elektromechanische werken.

Torussen zijn worden het meest gebruikt in de nucleaire magnetische resonantie apparaten, beveiligingstoepassingen, en voor niet-destructief materiaalonderzoek.

Transformers worden voornamelijk gebruikt om te zetten of te transformeren hoge AC spanningen in lagere en vice versa. Ze zijn te vinden in de hoogspanningsleidingen en voedingen.

Elektromotoren worden gebruikt om de macht apparaten, zoals auto's, huishoudelijke apparaten, gereedschappen en een haardroger. Elektrische generatoren genereren van de wisselstroom voor het aandrijven van gebouwen en apparatuur.

Share This Post