Index / Relaties & Family / De verschillen tussen Transseksuele & Transgender

Share This Post

Relaties & Family

De verschillen tussen Transseksuele & Transgender

Hoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, de termen "transgender" en "transseksueel" daadwerkelijk verschillende connotaties. Overwegende dat de eerste verwijst naar een breed spectrum van de genderproblematiek, wordt de laatste spec

AdvertisementHoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, de termen "transgender" en "transseksueel" daadwerkelijk verschillende connotaties. Overwegende dat de eerste verwijst naar een breed spectrum van de genderproblematiek, wordt de laatste specifiek gebruikt om te verwijzen naar genderidentiteitsstoornis. In sommige gevallen, de twee termen overlappen elkaar. Zo wordt een transseksueel persoon bijna altijd van geslacht veranderd. Maar een geslacht persoon niet noodzakelijkerwijs transexual zijn.

Medische term vs. Social Term

"Transseksueel" is een medische term ontwikkeld door psychologen om te verwijzen naar personen van wie de gender-identiteit niet overeenkomt met hun biologische geslacht. Bijvoorbeeld, een persoon die identificeert als een man, maar heeft XX chromosomen is een transseksueel. "Transgender" is een sociaal term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een breed scala van overtuigingen of gedragingen met betrekking tot geslacht ambiguïteit. Zo kan een persoon sociaal en biologisch mannelijk zijn, maar nog steeds deelnemen aan cross-dressing. Dit zou hen transgenders te maken.

Gender Confusion vs. Gender Dubbelzinnigheid

Transseksueel individuen lijden aan genderidentiteitsstoornis. Ze hebben meestal geloven dat ze werden geboren in het verkeerde lichaam en hopen op een dag te corrigeren deze biologische fout. Transgenders mensen niet per se geloven dat ze geboren waren het verkeerde geslacht, maar voelen zich aangetrokken tot activiteiten die genderneutraal of atypisch zijn. Bijvoorbeeld, vrouwen die ruw zijn, werken in de bouw en niet veel belangstelling voor hun uiterlijk kunnen worden beschouwd transgenders te nemen.

Cognities vs. Gedrag

De kern van transseksualiteit is een cognitieve perceptie van genderidentiteit dat biologische sekse tegenspreekt. In tegenstelling, van geslacht verwijst naar gedragingen of activiteiten die rolpatronen tegenspreken. Zo kunnen transgenders gedrag aangeven transseksueel attitudes. Echter, transgenders gedrag niet aanwezig hoeft van transseksualiteit te bestaan ​​te zijn.

Seksualiteit vs. Gender Identity

Het is de moeite waard om op te merken dat, terwijl transgenders en transseksuele individuen vaak worden opgenomen in de homo- en lesbische gemeenschap, zijn ze niet per se homoseksueel. Transgenders en transseksuelen kunnen worden aangetrokken door de leden van hetzelfde geslacht, de leden van het andere geslacht of beide seksen. Echter, biologisch gedefinieerde homoseksualiteit komt vaker voor bij transseksuelen dan in transgenders individuen.

Share This Post