Index / Bedrijf / De samenstelling van het BBP

Share This Post

Bedrijf

De samenstelling van het BBP

het bruto binnenlands product van een land - het BBP - wordt gedefinieerd als de som van alle goederen en diensten die worden geproduceerd door dat land, en is één van de leidende indicatoren van de vraag of een economie gezond is. Analisten bepalen

Advertisement

het bruto binnenlands product van een land - het BBP - wordt gedefinieerd als de som van alle goederen en diensten die worden geproduceerd door dat land, en is één van de leidende indicatoren van de vraag of een economie gezond is. Analisten bepalen het BBP door het opstellen van alleen de waarde van de finale goederen en diensten, die de kosten van leveringen en materialen die nodig zijn om een ​​product te vervaardigen uitsluit. BBP wordt berekend door het toevoegen van consumentenbestedingen, investeringen in de industrie, overheidsuitgaven en netto-uitvoer.

Consumer Spending

Voor de meeste landen, de consumptieve bestedingen is de belangrijkste component van het BBP. Dit cijfer is samengesteld door het toevoegen van de totale bedrag van de uitgaven voor alle diensten en producten gekocht door huishoudens. Goederen gemeten onder meer duurzame en niet-duurzame goederen. Duurzame goederen - ook wel bekend als harde goederen - hebben blijvende waarde en worden niet direct geconsumeerd. Voorbeelden omvatten apparaten, elektronica en meubels. Niet-duurzame goederen - ook bekend als soft goederen - worden snel geconsumeerd of niet lang duren. Voorbeelden zijn onder meer brandstof, kleding en voedsel. Services verwijst naar geld dat consumenten besteden op de verzekering, gezondheidszorg en andere diensten.

Investering

Met het oog op het meten van het BBP, de investeringen gedefinieerd als de hoeveelheid geld besteed aan het kopen van goederen die nodig zijn voor de fabricage en productie. Er zijn drie soorten investeringen in het BBP: investeringen in vaste activa, voorraden investeringen en investeringen in woningen. Investeringen in vaste activa heeft betrekking op de totale uitgaven voor dingen zoals machines en fabrieken. Inventaris investering wordt gemeten door berekening van het bedrag van de niet-gebruikte grondstoffen en de waarde van goederen in winkels en winkels die niet zijn verkocht. Investeringen in woningen meet het totale bedrag van de nieuwe woning acquisities.

Overheidsuitgaven

Overheidsuitgaven is vaak een groot deel van de economie van een land en omvat ook de aankoop van militair materieel, de overheid werknemer salarissen en aanleg van wegen, bruggen en andere essentiële structuren. Overheidsuitgaven wordt berekend op basis van cijfers van de lokale, provinciale en federale overheden, maar omvat niet de uitgaven voor het recht programma's, zoals bijstand en sociale zekerheid, die worden beschouwd als voordelen.

De totale uitvoer

De totale uitvoer - ook aangemerkt als netto-uitvoer - worden berekend door het nemen van de totale hoeveelheid van de uitvoer van een land en het aftrekken van het totale bedrag van de invoer. Bijvoorbeeld, als de VS besteedt meer op de Chinese producten dan China doet op Amerikaanse producten, de Verenigde Staten zullen een handelstekort met China. Als de VS minder uitgeeft aan Chinese goederen dan China doet op Amerikaanse goederen, zullen de Verenigde Staten een handelsoverschot met China.

Share This Post