Index / Huis / De oorzaken van de Plywood delaminatie

Share This Post

Huis

De oorzaken van de Plywood delaminatie

Delaminatie betekent scheiding. Met zijn vele lagen, multiplex is gevoelig voor delaminatie als de juiste productieprocessen niet worden nageleefd. Andere multiplex scheidingen te wijten is aan mishandeling van de multiplex, of het uitblijven van een

AdvertisementDelaminatie betekent scheiding. Met zijn vele lagen, multiplex is gevoelig voor delaminatie als de juiste productieprocessen niet worden nageleefd. Andere multiplex scheidingen te wijten is aan mishandeling van de multiplex, of het uitblijven van een goede houtbewerking technieken te oefenen.

multiplex Anatomie

Multiplex is een sandwich van dunne fineer gelijmd samen met warmte; hoe meer lagen, hoe beter. Vijf lagen aanvaardbaar geacht. Negen of meer lagen worden beschouwd als uitzonderlijk. Fineer lagen worden zo geplaatst dat graan patronen lopen loodrecht tegenover elkaar aangrenzende laag. Multiplex is ontworpen met verschillende aantallen lagen, plaatsen gelijke spanning op een middenlaag, balanceren van de multiplex. De overlappende lagen gecombineerd met de balans in het centrum maakt multiplex stabiel. Wanneer multiplex wordt gefabriceerd onder perfecte omstandigheden, zijn kwesties van delaminatie tot een minimum beperkt.

lijm Problemen

Goede lijm dekking is essentieel om delaminatie van lagen voorkomen. Zelfs de beste productie-apparatuur storingen of niet aan lijm dik genoeg is tussen lagen verspreid. In sommige gevallen is het tegendeel - te veel lijm kan het probleem zijn. Dikkere lijm lagen kunnen kristalliseren en versplinteren. Te veel of te weinig lijm tijdens de productie is een veel voorkomende oorzaak van triplex delaminaties. Andere lijm gerelateerde oorzaken kunnen herleiden naar slechte lijm gebruikt wordt door de fabrikant. Lijm kan bederven, te behouden te veel vocht of besmet raken, waardoor het te mislukken nadat u de multiplex gebruiken.

Voids

Blows zijn termijn een houtbewerker, dat verwijst naar de holle plekken of holtes in multiplex. Dergelijke delaminatie optreedt op triplex wanneer warmte tijdens productie veroorzaakt vocht te wenden tot stoom. Dit veroorzaakt een zak of holte die je niet kunt zien totdat je het multiplex snijden. U kunt klappen detecteren wanneer u de multiplex bent behandeling, of wanneer u uw hand glijden over het multiplex. Als u een hol geluid horen, het is waarschijnlijk een klap in het multiplex zijn. Verwerpen of rond te snijden indien mogelijk.

Mishandeling

Schade aan de rand van het multiplex laat vocht doordringen in de lagen, en kan scheidingen veroorzaken. Zelfs als de triplex wordt beoordeeld als exterieur-grade en vervaardigd met waterdichte lijm, als water dringt tussen de lagen, het zorgt ervoor dat ze op te zwellen en warp, uit elkaar trekken van de lagen. Delaminatie begint aan de rand en zich ontwikkelt tot het inwendige van het multiplex tijd. Edge schade ontstaat vaak wanneer vorkheftrucks proberen te halen de multiplex. Als u deuken of groeven bericht in multiplex, gebruik het dan niet.

Fasteners

Spijkers of schroeven te dicht bij de rand kan multiplex delaminaties veroorzaken. De druk van een spijker of schroef buigt de uiteinden of kanten van de dunne lagen boven of naar beneden, het scheiden van hen net genoeg vocht binnen te dringen tussen hen. Na verloop van tijd de scheidingen zwellen de delaminaties slechter en migreren in het inwendige van de triplex. spijkeren of schroeven toe te voegen tot minder dan 3/4 inch vanaf elke rand of hoek multiplex nooit.

Flinterdunne Scheidingen

Hardhouttriplex heeft een flinterdun laagje fineer van hardhout aan beide kanten die gevoelig kan zijn om separaties tijdens het hanteren. In sommige gevallen is de flinterdunne fineer haken op kleding, andere stukken hout of uitrusting en tilt het fineer, scheiden van de kern.

repareren

Als je geen andere keuze en moeten multiplex, dat gedeeltelijk is gedelamineerd langs de rand of hoek te gebruiken, kunt u in staat om het te repareren. Sommige scheidingen kan weer op zijn plaats worden gelijmd. Solliciteer witte lijm aan het blad van een plamuurmes en schuif deze onder de gedelamineerde laag. Als het slechts een kleine scheur, wrikken het iets openen met een plamuurmes en injecteer lijm direct in de scheur of scheiding. Klem de scheur sluiten met behulp van schroot blokken aan de finish te beschermen. Het sommige gevallen, het omgaan met kleine scheidingen is geen big deal.

Share This Post