Index / Hobby's, Games & Toys / De oorzaken en gevolgen van stagflatie

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

De oorzaken en gevolgen van stagflatie

Stagflatie is een economische term voor het fenomeen van afnemende economische groei (recessie) gepaard met stijgende prijzen (inflatie). Dit is in tegenspraak met de meeste moderne economische theorieën; als de vraag naar goede afneemt, dus moet de

AdvertisementStagflatie is een economische term voor het fenomeen van afnemende economische groei (recessie) gepaard met stijgende prijzen (inflatie). Dit is in tegenspraak met de meeste moderne economische theorieën; als de vraag naar goede afneemt, dus moet de inflatie. Het duurt een combinatie van factoren die bijdragen aan stagflation die verlammende effecten op de economie kan hebben.

aanbodschokken

Grote schommelingen in vraag, met name tekorten, in het bijzonder van de commodity goederen zoals olie en voedsel kan een oorzaak van stagflatie zijn. Dit zal ertoe leiden dat de prijzen van goederen als gevolg stijgen tot een hogere vraag, evenals een vermindering van de economische groei, als commodity-producten de bottom line productiekosten van bijna elke industrie kan beïnvloeden. Supply kan ook worden beïnvloed door oorlog en politieke onrust.

Monetair beleid

Als het aanbod van geld stijgt te snel met een snelheid niet in verhouding tot de economische groei, zal het bijdragen tot stagflatie. Het monetaire beleid, zoals het repareren van rente en de hypotheekrente, wordt bestuurd door grote centrale banken in de meeste landen. Het is hun verantwoordelijkheid om munt uit te geven op een niveau vertegenwoordiger van de economische vooruitgang af te wenden inflatie. Centrale banken, evenals het monetair beleid, kunnen worden geconfronteerd druk van de politieke agenda.

effecten

Sommige effecten van stagflatie zijn de werkloosheid, de stijgende prijzen op alle goederen, allemaal met een zeer trage herstel proces. Stagflatie kan ook leiden tot volatiliteit en gebrek aan vertrouwen in de markten, wat leidt tot nog meer reactionaire manoeuvres door de centrale banken, zoals het veranderen van rente en wisselkoersen.

Herstel

De effecten van stagflatie zijn veel erger dan een recessie en de inflatie apart ervaren, want er is geen gemakkelijke oplossing. Recessie roepen voor de centrale banken om de rente te verlagen en het verhogen van de overheidsuitgaven, maar deze kan leiden tot meer inflatie, die de helft van het probleem bij de behandeling van stagflatie.

Share This Post