Index / Kunst en Vermaak / De negatieve Dichtheid van de Film

Share This Post

Kunst en Vermaak

De negatieve Dichtheid van de Film

De dichtheid van de film heeft betrekking op de hoeveelheid licht negatief uitzendt. De dichtere of meer geblokkeerd licht de secties van een negatief zijn, hoe donkerder ze zullen zijn in print. Dit is de zogenaamde negatieve film dichtheid. Een sys

AdvertisementDe dichtheid van de film heeft betrekking op de hoeveelheid licht negatief uitzendt. De dichtere of meer geblokkeerd licht de secties van een negatief zijn, hoe donkerder ze zullen zijn in print. Dit is de zogenaamde negatieve film dichtheid. Een systeem van de meting, variërend van licht tot sterk genaamd log dichtheid wordt gebruikt om het toonbereik van negatieven te beoordelen.

Log dichtheden

Log dichtheid een eenvoudige verhouding uitgedrukt als een logaritme. Op een schaal van minimum tot maximum, "Dmax" is de maximale dichtheid of de meest negatieve film dichtheid dat een afdruk kan hebben. Hoe hoger de Dmax in delen van de negatieve, hoe beter de kwaliteit van de zwarte zal zijn in die gebieden in de uiteindelijke afdruk.

Tonal Ranges

Een negatieve met een korte toonbereik, wat betekent dat er minder variatie in de gradaties van het licht, wordt beschouwd als een lage negatieve film dichtheid te zijn. Omgekeerd wordt een negatieve met veel tonale variatie beschreven als het hebben van een lange toonbereik en een hoge negatieve film dichtheid.

Film Base and Fog

Een 35 mm negatief heeft een eenvoudige grijze film basis. De emulsie van de film basis heeft aangeduid als bepaalde minimale dichtheid "mist." Mist is het gevolg van een klein deel onbelichte emulsie ontwikkeld. De film basis en de emulsie meestal absorberen de helft van het licht dat is het blootgesteld aan, terwijl als gevolg van de andere helft.

Het bepalen van Negatieve Film Dichtheid

Film dichtheden boven film basis en mist (f + f) zijn de manier waarop negatieve dichtheden worden uitgedrukt. Film base plus fog (f + f) de dichtheid is het equivalent van een 2x blokkerende factor, uitgedrukt als de verhouding 2x, in stops (1 halte) of als een logaritme van de ratio. De logaritme naar basis 10 van 2 is afgerond op een dichtheid 0,30.

Verdere Voorbeelden van berekenen Negatief Dichtheid

Als een bepaald deel van de negatieve maakt een derde van het licht door te branden, wordt beschreven als een blokkerende factor (blokkeren van licht) 3x. Dit wordt uitgedrukt als de verhouding 3x, in stops (1.5) of het gebruik van log dichtheid, de log om een ​​basis van 10 van 3, en afgerond op de dichtstbijzijnde honderdste decimaal, op gelijke 0,48.

Als een ander deel van de film laat niet meer dan een duizendste van het beschikbare licht te branden, de verhouding wordt beschreven als 1000x; in aanslagen (10) of als een log dichtheid van 1000 of 3,0.

Belichting, Ontwikkeling en negatieven Density

Overbelicht film wordt beschouwd als "verstopte" of niet transparant en heeft een negatieve hoge dichtheid. Onderbelicht film wordt beschouwd als "duidelijk" en heeft een lagere dichtheid negatief. Terwijl blootstelling bepaalt de details van de schaduwen, de ontwikkeling bepaalt het hoogtepunt detail plaatsing. Met behulp van log dichtheden kunt u ontwikkelingstijd te verminderen en produceren een "dunner" negatief, die voor compatibiliteit binnen het bereik van de meeste scanners wordt voorgesteld om goed af te drukken. Terwijl een dun of onderbelicht en / of onderontwikkelde negatieve produceert prints die goed te scannen, kunnen hogere papiersoorten en filters worden gebruikt om de details van de schaduwen af ​​te drukken.

Met behulp van Blootstelling aan Density controle

U kunt de negatieve dichtheid van je film te manipuleren door overbelichten, maar je offeren de tonale variaties in het proces.

Omgekeerd, onderbelicht uw negatieve om de dichtheid te manipuleren kan de beelden te maken verschijnen als zwart en eentonig.

Share This Post