Index / Cars / De namen van de instrumenten op het dashboard van een auto

Share This Post

Cars

De namen van de instrumenten op het dashboard van een auto

Het instrumentenpaneel in je auto houdt meters en lampen die vitale informatie over te brengen aan u als u rijdt. Het kennen van de functie van de instrumenten op het dashboard kunt u de gegevens van uw auto geeft u interpreteren. Het grootste deel v

AdvertisementHet instrumentenpaneel in je auto houdt meters en lampen die vitale informatie over te brengen aan u als u rijdt. Het kennen van de functie van de instrumenten op het dashboard kunt u de gegevens van uw auto geeft u interpreteren. Het grootste deel van de instrumenten in het spoor bundel, die meestal is gelegen achter en rond het stuurwiel, gemakkelijk te bekijken.

Snelheidsmeter

De snelheidsmeter controleert de snelheid van uw auto. computer van uw auto controleert uw snelheid van de wielen en rapporteert aan uw snelheidsmeter, die u op de hoogte van hoe snel je gaat maakt. De meeste voertuigen bieden een snelheidsmeter die is cirkelvormig en toont de verschillende stappen van snelheden, meestal genummerd door tientallen voor elke 10 mph meer dan 0 mph. Sommige auto's hebben een digitale versie van de snelheidsmeter, of gewoon een digitaal weergegeven snelheid die de auto rijdt en niets meer.

Brandstofmeter

Brandstof wordt gemeten door middel van een vlotter-type mechanisme dat positie verandert afhankelijk van het gas in de tank. De drijver-apparaat wordt elektronisch gecontroleerd door draden die worden gelezen door de computer van het voertuig en naar de brandstofmeter. De brandstofmeter leest meestal van leeg, "E," ten volle, "F", met vier punten tussen, voor kwart, de helft en driekwart vol. Sommige voertuigen beschikken over een digitale versie van de brandstofmeter.

snelheidsmeter

De toerenteller - als de auto is uitgerust met een --measures toerental van de motor per minuut. De toerenteller is vooral handig voor degenen die een handgeschakelde versnellingsbak rijden, als een oogje op het toerental kan helpen met het schakelen en timing. De toerenteller gewoonlijk 0 tot ongeveer 8 rpm, met een lijn van rode kort na. De rode lijn helpt om "rode voering" van de motor, die aanzienlijke schade kan veroorzaken te voorkomen. In sommige auto's, nadat de naald van de toerenteller van de rode lijn punt bereikt, brandstof wordt afgesloten om schade te voorkomen.

Kilometerteller

De kilometerteller houdt kilometerstand van uw voertuig. Oudere voertuigen bieden een rollende-kilometerteller scherm, vergelijkbaar met een oudere wekker die rollen door cijfers 0 tot en met 9. Veel moderne auto's gebruik maken van een digitale display voor de kilometerstand. De kilometerteller weergave doet vaak meer dan gewoon laten zien kilometerstand van het voertuig, zoals in veel auto's op het display fungeert als informatiecentrum. Een nabijgelegen knop kunt u schakelen tussen dagteller zodat u kilometers voor een reis, banddrukmeters, brandstofbesparing, olie leven percentage en aanvullende informatie afhankelijk van de auto kan opnemen.

Waarschuwing en informatie Lights

Een verscheidenheid van waarschuwing en alarmering lichten zijn in het instrumentenpaneel. Als er een probleem bestaat, een licht is zeker om u te informeren. Bijvoorbeeld, een uitroepteken betekent "check engine", of een ABS licht dat op blijft betekent een fout met het remsysteem anti-lock. Uw auto kan ook low-vloeistof verlichting voor ruitenwisser vloeistof of koelvloeistof. Het aantal informatieve en controlelampjes verschilt per auto en opties. Alle lampjes worden uitgelegd in de handleiding van uw eigenaar.

Temperatuurmeter en voltmeter

De temperatuurmeter meet temperatuur van de koelvloeistof van uw auto. De meter helpt om te bepalen of uw auto gaat oververhit raken, waardoor uw motor kan beschadigen. De meter moet niet gaan boven de halverwege, en als dat zo is, kun je stoppen of uw auto te laten afkoelen. De voltmeter, aangeduid door een foto van een kleine batterij, controleert uw accuspanning. De meter moet lezen circa 12,5 volt, anders kun je een probleem met laadsysteem van de batterij te hebben. Niet alle auto's hebben een temperatuur en volt meter. Als er geen spoor, temperatuur en spanning waarschuwingen worden gegeven met een waarschuwingslicht.

Share This Post