Index / Cars / De nadelen van Slepen met een Towing Dolly

Share This Post

Cars

De nadelen van Slepen met een Towing Dolly

Er zijn vele opties als het gaat om het slepen van een voertuig. Deze omvatten het gebruik van een trailer, trekhaak of slepen dolly. Een sleep dolly is een twee-wiel aanhangwagen die alleen de aandrijfwielen van het voertuig van de grond tijdens het

Advertisement

Er zijn vele opties als het gaat om het slepen van een voertuig. Deze omvatten het gebruik van een trailer, trekhaak of slepen dolly. Een sleep dolly is een twee-wiel aanhangwagen die alleen de aandrijfwielen van het voertuig van de grond tijdens het slepen houdt. Hoewel dit type trailer is makkelijker op te slaan en goedkoper om te kopen of te huren dan andere opties, met behulp van een sleep dolly voertuigen trekken heeft zijn valkuilen.

gewichtsbeperkingen

Tow dollies kan niet dragen zo veel gewicht als de andere auto trailers. Tow dollies huurden via de bewegende trailer bedrijf U-Haul kan niet dragen voorwielaandrijving of all-wheel drive auto's die 3450 pond overschrijden. Achterwiel aangedreven auto's kunnen niet meer wegen dan 3900 pond. bij gebruik van een U-Haul sleeptouw dolly. Dit elimineert veel sport utility vehicles, vrachtwagens en ouder stalen frame auto's uit te kunnen worden gesleept met een auto dolly.

opruiming

Tow dollies kunnen klaring leiden tot problemen met de auto komen. Omdat sleeptouw dollies alleen houden de aangedreven wielen van een voertuig, als de auto die u slepen lang aan de voorkant, laag bij de grond of heeft gevolgen gemalen, kunnen auto-onderdelen te slepen op de grond tijdens het slepen. Dit kan schade aan bumpers, body kits en onderstel onderdelen, zoals diepe pannen transmissie veroorzaken. Het raken van het lichaam of delen onderstel kan ook optreden bij het laden van een auto op een sleep dolly.

manoeuvreerbaarheid

Een voordeel van aanhangers auto trekken met alle vier wielen van de grond is dat ze kunnen worden gesteund indien nodig. De meeste sleeptouw dollies deze functie niet te delen. Het is erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om een ​​reservekopie van een sleep dolly. Dit kan problemen veroorzaken als je nodig hebt om een ​​back-up met het oog op het getrokken voertuig laten vallen op de juiste plaats als je naar je eindbestemming.

Hook-up Procedures

Aansluiten van een auto op een sleep dolly is ingewikkelder dan het bevestigen van een auto op een volledige trailer. Omdat twee wielen op de grond liggen bij gebruik van een sleep dolly, moet de aandrijfwielen extra veilig zijn om de auto op de dolly houden. In tegenstelling tot het trekken van een aanhangwagen, kunnen auto's niet hun wielen blokkeren en de handrem kan niet worden toegepast om te voorkomen dat de auto op zijn plaats terwijl het slepen het. Mogelijk moet u aandrijfassen nemen bij het slepen van een rear-wheel drive voertuig dat moet naar voren op de trekhaak dolly worden geplaatst als gevolg van tussenruimte kwesties.

Slijtage

Omdat twee wielen worden achtergelaten op de grond bij het gebruik van een sleep dolly, kunnen meer slijtage optreden van de banden die worden achtergelaten op de grond. Hoe langer een sleep dolly gebruikt om een ​​voertuig slepen, hoe meer slijtage optreden op wielen van de auto. Dit komt omdat meer gewicht wordt op de banden die op de grond liggen bij een uiteinde van de auto op de dolly wordt opgetild gezet.

Share This Post