Index / Onderwijs / De nadelen van internet in het onderwijs

Share This Post

Onderwijs

De nadelen van internet in het onderwijs

Het internet is gekomen om een ​​overwegende rol in de professionele, persoonlijke en educatieve levens van de meeste mensen spelen in de westerse wereld. Sinds de start van het World Wide Web, heeft meer en meer informatie toegankelijk is voor alle

AdvertisementHet internet is gekomen om een ​​overwegende rol in de professionele, persoonlijke en educatieve levens van de meeste mensen spelen in de westerse wereld. Sinds de start van het World Wide Web, heeft meer en meer informatie toegankelijk is voor alle mensen te worden door middel van een paar simpele muisklikken. De wereld is, letterlijk, op de vingertoppen van een persoon verbonden met het internet. De vraag voor opvoeders en ouders blijft, hoewel, ongeacht of er nadelen aan het gebruik van het internet in het onderwijs van een student.

Onderzoeksvaardigheden

Studenten in scholen met een direct beschikbaar Internet toegang hebben de neiging om de traditionele bibliotheek en boek onderzoeksmethode over het hoofd ten gunste van een internet zoeken. Hoewel het belangrijk is dat een student begrijpt hoe het internet voor betrouwbare informatie goed te zoeken, het is net zo, zo niet belangrijker, dat een student weet hoe je een bibliotheek en kaartenbak databank zoeken naar boeken, encyclopedieën, primaire brondocumenten, gecatalogiseerd tijdschriften en kranten, journaals en andere bronnen niet online beschikbaar. Bij het toewijzen van projecten is het belangrijk dat een leraar vereisen de meeste bronnen te zijn van andere dan de internet bronnen.

Het evalueren van informatie

Het bekende kerstverhaal getiteld: "Ja Virginia, is er een Santa Claus," beantwoorde vraag van een jong meisje over de geldigheid van de beroemde mythische man met een beroep op haar overtuiging dat als er iets in de krant is gedrukt, dan moet het zijn true. Deze zelfde geloof in "gedrukt" materiaal is in handen van studenten van vandaag, en morst vaak over in een misplaatste vertrouwen in de juistheid van om het even wat op het internet. Een van de eerste dingen die kinderen moeten leren over het internet, maar dat velen niet luisteren naar, is dat er tal van websites en artikelen op het internet die onjuist en onnauwkeurig, louter mening of zeer bevooroordeeld of schuine zijn. Jongere studenten weten vaak niet hoe ze een betrouwbare website te herkennen of te begrijpen wanneer een artikel bevat authorial vooringenomenheid.

Leerkrachten en ouders moeten aandringen op het begeleiden van studenten naar gerenommeerde websites die eindigen op achtervoegsels zoals .org, .gov, of Edu, en open forum informatiebronnen zoals Wikipedia voor wetenschappelijk onderzoek te vermijden. Hoewel het de voorkeur dat de studenten gebruik maken van de traditionele, betrouwbare drukwerk in de plaats van Internet onderzoek, ze moeten ook leren hoe te vinden kwaliteit materiaal online versus misleidende informatie.

ouderlijk toezicht

Voor jongere kinderen, kan het internet een enorme zee van grotendeels ongeschikt materiaal. Terwijl sommige browsers toe dat een zekere mate van controle om te filteren op inhoud zoals pornografie en geweld niet geschikt voor jonge kinderen, is het onmogelijk om een ​​100 procent veilige search te garanderen. Het vermijden van absolute censuur, een non-Internet-based onderwijs kunnen ouders en opvoeders te boeken, video's en materiaal dat vooraf gescreend zijn en zal een kind de leeftijd-ongeschikt materiaal niet bloot per ongeluk te kiezen.

Share This Post