Index / Ambachten / De nadelen van Cotton Voile

Share This Post

Ambachten

De nadelen van Cotton Voile

Verkrijgbaar ofwel effen of bedrukt, voile stof is ideaal voor speciale gelegenheid shirts, jurken en kleding voor kinderen, evenals sundresses en vrijetijdskleding. Omdat het goed gordijnen, voile is ook geschikt voor luxe gordijnen en draperieën. O

AdvertisementVerkrijgbaar ofwel effen of bedrukt, voile stof is ideaal voor speciale gelegenheid shirts, jurken en kleding voor kinderen, evenals sundresses en vrijetijdskleding. Omdat het goed gordijnen, voile is ook geschikt voor luxe gordijnen en draperieën. Oorspronkelijk, gemaakt van zijde of wol, nieuwer voile is gemaakt van katoen. Terwijl de stof deelt veel gemeenschappelijke kenmerken met katoen, katoen voile is zachter, lichter en beschikt over een enorme, luchtige kwaliteit. Maar de scherpe, gauzy stof heeft zijn nadelen.

Sheer en onthullende

Katoen voile is licht van gewicht, comfortabel op de huid en gordijnen prachtig, maar filmy de kwaliteit van de stof is vaak ongewenst. De gauzy, semi-transparante stof is prima voor lingerie of vitrage, maar omdat de stof is dun en doorzichtig, is het meestal te onthullen voor blouses, rokken en jurken. Hoewel je een katoenen voile blouse over een hemd kan dragen, de meeste kledingstukken vereisen onderstreping of gelaagdheid.

Ongemakkelijk When Wet

Cotton voile superieure ademende maakt het weefsel koel en comfortabel tijdens warm weer. Echter, net als alle katoen, katoen voile absorbeert water, en wordt omslachtig en ongemakkelijk als het nat is. Katoen voile ontbreekt ook de elasticiteit en rimpels gemakkelijk. Een trekkracht, vaak niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke afmeting en vorm. Katoen voile is geen goede keuze voor pyjama's voor kinderen. Omdat de natuurlijke vezels losjes geweven, de stof snel verbrandt.

Krimpt en Rimpels

Met de hand wassen en drogen aan de lucht zijn vaak nodig om de vorm van katoen voile kleding te behouden en verlengen de levensduur van de stof. Hoewel u kunt wassen in de machine katoenen voile in lauw water en droog de stof op een laag vuur, pas op voor hoge temperaturen die de stof, vooral katoen voile dat niet is voorgekrompen kan krimpen. Was de stof met als kleuren, omdat de kleurstoffen kunnen bloeden op lichtere stoffen. Gebruik zuurstofrijk of kleur-safe bleekmiddel voor zwaar bevuilde kleding en maken nooit gebruik van chloor. Hoewel katoen voile rimpels slecht, de stof staat tot het indrukken van een heet ijzer set op een stoombad setting. Spray zetmeel herstelt de knapperige gevoel en uiterlijk van het weefsel.

Uitdagend om te naaien

Naaien katoen voile vereist speciale technieken om raveling en krimp te voorkomen. Snijd de stof met een rolmes of een scherpe schaar, dan blijf-steek alle bochten na het snijden van de stof om stabiliteit toe te voegen. Markeer de stof met een licht gekleurde marker en naai de stof met een nieuwe, scherpe naald. Om krimp te voorkomen, was de stof tweemaal en drogen in een warme droger ten minste een keer, zelfs als u van plan bent om met de hand wassen en drogen aan de lucht de stof.

Share This Post