Index / Kunst en Vermaak / De nadelen oliepastels

Share This Post

Kunst en Vermaak

De nadelen oliepastels

Oliepastels zijn kleine stokjes van pigment vermengd met olie en een wax bindend element. Ze zijn min of meer de vorm kleurpotloden maar zijn veel zachter en gemakkelijker te mengen. Oliepastels zijn gemaakt in Japan om scholieren meer tijd doorbreng

AdvertisementOliepastels zijn kleine stokjes van pigment vermengd met olie en een wax bindend element. Ze zijn min of meer de vorm kleurpotloden maar zijn veel zachter en gemakkelijker te mengen. Oliepastels zijn gemaakt in Japan om scholieren meer tijd doorbrengen vrij en creatief tekenen met kleuren en minder tijd moeizaam kopiëren van het schrijven van tekens in zwarte inkt. Oliepastels waren een goedkoper alternatief voor pastel en olieverf krijt. Hoewel populair onder kunstenaars om hun veelzijdigheid, oliepastels hebben wel een aantal nadelen.

Breekbaarheid

Oliepastels zijn zacht en zijn daardoor kwetsbaarder dan andere handheld art media zoals harde pastels, kleurpotloden of gekleurde potloden. Het is heel gemakkelijk om een ​​oliepastel in tweeën breken als u op te hard op. Echter, als je niet de druk op de pastel variëren, het bereik van de effecten die u kunt krijgen met deze zijn vrij beperkt.

Kosten

Oliepastels zijn duurder dan krijtjes of kleurpotloden. Kunstenaars hebben vaak om ze te kopen in de gehele sets, waardoor alleen het vervangen van één of twee als je ze gebruikt moeilijke. U kunt afzonderlijke pastels kopen in een betere kunst winkels en online, maar de kosten is gelijk aan het soms dat van simpelweg het kopen van een ander hele goedkope set. Ook heb je de neiging om het gebruik van een hele stok van oliepastel veel sneller dan een kleurpotlood of een tube verf.

vlekken

Dit is zowel een voordeel en een nadeel. Oliepastels kan worden gemengd, waardoor kunstenaars om nieuwe kleuren te maken en effecten te creëren. Dit kan echter ze moeilijk te bewerken maken. Veel kunstenaars vinden oliepastels te rommelig. Ze vlekken vaak hun werk per ongeluk, of om olie pastel overal hun handen en papieren. Als je het gebruik van donkere kleuren, smeren kan het moeilijker maken om lichtere kleuren toe te voegen zonder dat ze aan elkaar te mengen. Het verlaten van achtergronden clean is bijna onmogelijk, dus je zal altijd in uw achtergronden te vullen met kleur, zodat uw tekeningen zien er niet vies. Bovendien moet u een vernis toepassing op elke tekening of het zal worden uitgesmeerd onherkenbaar. Er zijn speciale merken van oliepastel vernis, maar u kunt ook gebruik maken van aquarel fixatief spray.

Verlies van Precision

Oliepastels het algemeen niet zo scherp en nauwkeurig worden gebruikt als verf of potloden. De lijnen in oliepastels zal bijna altijd zacht en onscherp zijn, waardoor fijne details moeilijk is zonder gebruik van een mes of een ander medium. Het is onmogelijk om een ​​scherpe punt te behouden op een oliepastel, vooral omdat de fijnere en hogere kwaliteit oliepastels zijn nog zachter dan de minder dure.

Share This Post