Index / Huis / De meest voorkomende oorzaken van Apartment Fires

Share This Post

Huis

De meest voorkomende oorzaken van Apartment Fires

Mensen die in appartementen of hoogbouw wonen moeten regelmatig controleren of rookmelders operationeel zijn en kennen de locatie van nooduitgangen en brandbestrijding apparatuur, alsmede van het gebouw evacuatieplan. Evenals het hebben van deze reac

AdvertisementMensen die in appartementen of hoogbouw wonen moeten regelmatig controleren of rookmelders operationeel zijn en kennen de locatie van nooduitgangen en brandbestrijding apparatuur, alsmede van het gebouw evacuatieplan. Evenals het hebben van deze reactieve maatregelen in de plaats, een besef van de meest voorkomende oorzaken van het appartement branden en hoe te voorkomen dat hen zal helpen om een ​​brand te voorkomen voordat men optreedt.

Koken en Keukenapparatuur

Volgens de National Fire Protection Association, de meerderheid van de woningbranden starten in de keuken, meestal als gevolg van de bewoners laten afleiden bij het koken en vergeten dat ze iets op het fornuis top hebben. Theedoeken en ovenwanten links te dicht bij het koken bron, vet spatten van bakken en potten overkoken vormen ook het risico van het starten van een brand. Om te voorkomen dat het starten van een brand in de keuken, niet laten koken zonder toezicht of een timer te gebruiken als het verlaten van de kamer, en altijd het kookgedeelte vrij van voorwerpen zoals handdoeken te houden.

Kachels, drogers en elektrische apparaten

De tweede meest voorkomende oorzaak van branden in de woning is verwarming. Deze toestellen kunnen een brand vonk door middel van mechanische storing of door oververhitting en ontsteken nabije objecten. Wasdrogers kunnen uitstappen te vangen door middel van mechanische storing of omdat de eigenaar gewoon vergeet om de pluizenfilter regelmatig legen. Andere defecte elektrische apparatuur of versleten elektrische snoeren in contact met brandbare oppervlakken kunnen ook resulteren in een brand. Kachels moet minstens 3 voet weg van alles worden gehouden en, sinds appartementen hebben over het algemeen slechts een uitgang, ervoor te zorgen dat de verwarming het niet belemmeren. Andere toestellen moeten regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden.

Roken en Kaarsen

Veel branden starten wanneer een roker in slaap valt met een brandende sigaret, als sigaretten worden achtergelaten smeulen in een volle asbak of bij andere brandbare voorwerpen, zoals kaarsen, olie branders of wierook worden achtergelaten branden. Om te voorkomen dat het ontsteken van een brand, moeten rokers rook nooit liggend of alleen roken buiten. Zij moeten ervoor zorgen dat hun sigaretten volledig gedoofd als u klaar bent met hen - dousing ze in het water is een methode om dit te waarborgen. Kaarsen en andere verlichte objecten mag nooit onbeheerd worden achtergelaten, zelfs als het verlaten van de kamer voor slechts een korte periode.

Brandstichting en kinderen

Opzettelijk aangestoken branden zijn een belangrijke oorzaak van schade aan eigendommen, doden en gewonden, maar nog meer zijn branden per ongeluk aangestoken door kinderen die met aanstekers en lucifers. Terwijl weinig gedaan kan worden om te voorkomen dat het slachtoffer van een opzettelijk aangestoken brand door een onbekende partij, kunnen maatregelen worden genomen om te voorkomen dat kinderen spelen met vuur. Lucifers en aanstekers moeten worden opgeslagen waar kinderen niet kunnen zien of bereiken hen, en kinderen moeten worden onderwezen vanaf jonge leeftijd dat deze items zijn strikt alleen voor gebruik voor volwassenen.

Share This Post