Index / Huisdieren / De levensduur van een Valkparkiet

Share This Post

Huisdieren

De levensduur van een Valkparkiet

Sommige gedomesticeerde dieren hebben relatief korte levensduur, zoals gouden hamsters, die vaak leven niet langer dan 2 jaar. Anderen, echter, hebben meestal veel langere levensverwachting, zoals de valkparkiet (Nymphicus hollandicus), een joviale A

AdvertisementSommige gedomesticeerde dieren hebben relatief korte levensduur, zoals gouden hamsters, die vaak leven niet langer dan 2 jaar. Anderen, echter, hebben meestal veel langere levensverwachting, zoals de valkparkiet (Nymphicus hollandicus), een joviale Australische papegaai.

over Cockatiels

Valkparkieten, Australische papegaaien, zijn zeer populair in de dierenwinkel wereld. Niet alleen zijn valkparkieten vaak aanhankelijk en lief vogels, ze de neiging om getalenteerde performers, of zingen, fluiten of het herhalen van zinnen leden van uw huishouden veel zeggen zijn. Meisje valkparkieten hebben de neiging om een ​​beetje minder vocaal dan de jongens te zijn, hoewel er uitzonderingen zijn. Valkparkieten nemen over het algemeen om commando's en trucs gemakkelijk en snel, of ze met zich meebrengen stappen, zwaaien of iets anders.

Levensduur van Captive valkparkieten

Valkparkieten in gevangenschap als huisdier hebben meestal langere levensduur dan die in het wild, mogelijk als gevolg van factoren, zoals veterinaire aandacht en goede voeding. Pet valkparkieten leven in het algemeen ergens tussen de 15 en 25 jaar. Echter, de oudste bevestigde huisdier cockatiel op verslag leefde 36 jaar oud te zijn, volgens de Universiteit van Michigan's Animal Diversity Web.

Levensduur van roaming vrij valkparkieten

In de natuur, valkparkieten zijn meestal niet zo lang leefden als degenen die in menselijke woningen wonen, met risicofactoren zoals roofvogel roofdieren en gebrek aan veterinaire zorg. De wilde dieren van de soort leven meestal 10 tot 14 jaar, volgens de Animal Diversity Web kenmerk van de Universiteit van Michigan.

Diet and Veterinary Care

Cockatiel diëten oproep voor commerciële pellets die specifiek geschikt is voor valkparkieten. Een aviaire dierenarts is een uitstekende bron voor eventuele dieetwensen vragen die u hebt, dus altijd spreken met één bij het samenstellen van maaltijd plannen. Valkparkieten ook vaak eet vers fruit en groenten en kleine hoeveelheden zaden. Neem je valkparkiet om een ​​aviaire dierenarts ten minste eenmaal per jaar. Valkparkieten zijn gevoelig voor aandoeningen zoals ei binding, conjunctivitis, diarree en chlamydiosis. Besteed aandacht aan mogelijke symptomen bij uw valkparkiet, met inbegrip van vuile verenkleed, dunne ontlasting, ogen of neus lozen, verminderde eetlust, roodheid van het oog en abnormaal pluizige veren.

Share This Post