Index / Tuin / De lengte van de tijd te gaan van een tomatenzaad te Tomaten

Share This Post

Tuin

De lengte van de tijd te gaan van een tomatenzaad te Tomaten

De tijd die het duurt voor een tomatenzaad ontkiemen en groeien van een zaailing in een plant en zijn eerste tomaten produceren verschilt van cultivar naar de andere. Voor tuinders in grote delen van de Verenigde Staten, het proces begint midden in d

AdvertisementDe tijd die het duurt voor een tomatenzaad ontkiemen en groeien van een zaailing in een plant en zijn eerste tomaten produceren verschilt van cultivar naar de andere.
Voor tuinders in grote delen van de Verenigde Staten, het proces begint midden in de winter, als zaden in trays worden geplaatst binnen, en kunnen worden voortgezet door middel van de zomer en zelfs uit te breiden naar de vroege herfst.
Tomaten kunnen zo vroeg worden aangemerkt, halverwege het seizoen of producenten laat op het seizoen. Sommige telers planten een mengsel van de drie types van verschillende tomaten beschikken.

zaailingen

Beschrijvingen op zaad pakketten en in catalogi lijst vaak een looptijd tijd in cijfers van de dagen voor de meeste soorten tomaten. Deze looptijd is vanaf het moment zaailingen worden getransplanteerd in de grond en niet de ontkieming en vroege groei zaailing. Voor de meeste tomaten, zaden ontkiemen in ongeveer 7 tot 10 dagen. Zaailingen moet ten minste 3 tot 4 weken oud en ten minste twee paar echte bladeren voordat ze buiten getransplanteerd.

vroege Tomatoes

Tomaten zijn die fruit buitenshuis te produceren in 60 dagen of minder van de transplantatie. Wanneer kieming en groei van zaailingen worden bedacht in, kan de maximale tijd van zaad tot tomaat in ongeveer 98 dagen worden verwacht. Sommige zijn daartoe in staat in slechts 78 dagen. Vroege tomatenplanten zijn meer geschikt voor gebieden met korte groeiseizoenen. Enkele veel voorkomende soorten zijn "Early Girl ', een normaal formaat tomaten; "Tiny Tim," een cherry tomaten; en "De inheemse zon ', een geel-vruchten exemplaar.

Mid-Season Tomatoes

Mid-seizoen tomaten zijn degenen die worden beschouwd als gewone tomaten, het produceren van fruit in het midden van het groeiseizoen. Mid-seizoen tomaten nemen 60-79 dagen om te rijpen van zaailingen, waardoor het hele groeiproces van zaad tot tomaat ergens tussen de 91 en 108 dagen. Voorbeelden van halverwege het seizoen variƫteiten zou "Jelly Bean, een druif tomaat" te zijn; "Better Boy" en "Big Girl 'voor standaard-size tomaten; en "Washington Cherry," een kers tomaat.

late Tomaten

Laat op het seizoen tomaten kan 80 dagen of langer duren om fruit te komen, wat betekent dat vanaf het moment dat zaden worden geplant, maar liefst 118 dagen kan duren voordat tomaten kunnen worden geoogst. Laat op het seizoen tomaten hebben de neiging om de grootste van de tomatenrassen zijn. Sommige late rassen zijn 'Golden Boy', een geel-vruchten van tomaten; "Brandywine, een grote heirloom ras"; en "Viva Italia", een rode pasta tomaat.

voorkeuren

Redenen voor het kiezen vroeg tomaten kan zo simpel zijn als angstig voor de eerste smaak van verse tomaten tuin of omdat uw locatie heeft een kort groeiseizoen zijn. Mid-seizoen tomaten bieden een breed scala van maten, kleuren, smaken en toepassingen. Vaak zijn de tomaten die worden gebruikt voor het inblikken en invriezen en voor verse voeding. Laat op het seizoen tomaten bevatten vele erfstuk variƫteiten, waarvan zaden kunnen worden opgeslagen, en enkele van de grootste tomaten & mdash; onder hen "biefstuk."

Share This Post