Index / Tuin / De kenmerken van Varens en Gymnosperm en Angiosperm

Share This Post

Tuin

De kenmerken van Varens en Gymnosperm en Angiosperm

Planten worden ingedeeld op basis van hoe ze zich voortplanten. Angiospermen en gymnospermen zowel reproduceren door lager zaden, maar in verschillende vormen. De breed scala van varens reproduceren door middel van sporen, in plaats van zaden. Al dez

Advertisement

Planten worden ingedeeld op basis van hoe ze zich voortplanten. Angiospermen en gymnospermen zowel reproduceren door lager zaden, maar in verschillende vormen. De breed scala van varens reproduceren door middel van sporen, in plaats van zaden. Al deze soorten planten kan worden gevonden over de hele wereld, minus de subzero arctische toendra.

Ferns

Varens komen in een grote verscheidenheid van grootte. Sommige zijn 1 inch hoog en anderen te laten groeien 65 voet lang te zijn. Er zijn twee fasen van de varen levenscyclus bekend als afwisseling van generaties, genaamd aseksuele en seksuele. In de ongeslachtelijke fase van de varens is bekend door botanici als een sporophyte. Tijdens deze fase, de bladeren produceren sporangia, de donkere vlekken op de onderzijde van de bladeren. Zodra de plant volwassen wordt, zijn duizenden sporen vrijgelaten uit de sporangia te worden uitgevoerd op de wind te vruchtbare grond, om te beginnen met de seksuele fase van het varen, als een plant bekend door botanici als een gametophyte. Deze plant wordt zelden gezien als het alleen leeft voor een paar weken. Het is in dit stadium dat zowel mannelijke als vrouwelijke reproductieve onderdelen zijn ontwikkeld in de plant.

naaktzadigen

Naaktzadigen zijn zaaddragende planten. De zaden worden geproduceerd door middel van conelike structuren in plaats van in een fruit of vlezige bekleding. De naam "naaktzadigen" is afgeleid van het Griekse woord voor "naked zaad." Aangenomen wordt dat naaktzadigen ontstaan ​​uit de oorspronkelijke varens zaad geproduceerd. De grote meerderheid van de naaktzadigen zijn naaldbomen, zoals dennen, spar, ceder en jeneverbes. Andere soorten zijn cycaden genoemd, en degene die een enkele overlevende soort heeft is de gingko. Veel soorten bomen en struiken worden geclassificeerd als naaktzadigen.

angiospermen

Angiospermen zijn de bloeiende planten, die de zaden produceren door bloemen en vruchten. De naam komt van het Griekse woord voor "vaartuig" en "zaad." Men gelooft dat bedektzadigen de meest geavanceerde van het plantenrijk. De meeste planten wereldwijd vallen in deze classificatie, inclusief alle eetbaar geconsumeerd door mensen en dieren.

Betekenis

Alle planten variërende vormen van de afwisseling van generaties. Veel wetenschappers geloven dat de overgang van sporen zaden de evolutie vertegenwoordigt van de gametofyt verblijf bij de ouderplant plaats van op zichzelf groeit. Hieruit progressie werd het uiterlijk van de zaden in naaktzadigen en angiospermen. Binnen de zaden zijn een embryo sporophyte dat uitgroeit tot een volwassen sporophyte.

Share This Post