Index / Kunst en Vermaak / De kenmerken van Realist Painting Techniques

Share This Post

Kunst en Vermaak

De kenmerken van Realist Painting Techniques

Realistische schilders zijn een directe oppositie tegen de romantische idealisten van de vroeg-tot midden van de 19e eeuw in Frankrijk. Realisme ontwikkeld tijdens de Franse Revolutie, een tijd van omwenteling in de sociale en culturele praktijken. W

AdvertisementRealistische schilders zijn een directe oppositie tegen de romantische idealisten van de vroeg-tot midden van de 19e eeuw in Frankrijk. Realisme ontwikkeld tijdens de Franse Revolutie, een tijd van omwenteling in de sociale en culturele praktijken. Wanneer de idealisten van de wereld die ze wilden zien geschilderd, de realisten begonnen met het schilderen van de wereld zoals die bestond. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van bepaalde specifieke kenmerken van technieken alle realist schilder.

vakken

Realisme dat de antithese van de Franse romantiek omvat onderwerpen van het dagelijks leven. "The Painter's Studio" door Gustave Courbet kijkt naar een gewone scène in de studio. "Glaneuses" van Millet beeldt boer vrouwen die werken in het veld. Waar romantiek idealiseert leven met jonge vrouwen en bloemen, cherubijnen en satijn, realisme vergroot de gewone mannen en vrouwen, werken, eten en spelen.

Doelstelling

In kijken naar realistische, alledaagse onderwerpen, deze schilders wilde objectief te blijven. Romantici geïdealiseerde vorm en vorm, wat neerkomt op het leven zoals ze voelde het zou moeten bestaan. "Vrijheid leidt het volk" van Delacroix is ​​een voorbeeld van de Franse romantische idealisme van de periode waarin het realisme eerst ontwikkeld. De mythische figuur van de dame vrijheid is moedig leidt het Franse volk in revolutie. Er is moed en moed en schoonheid zelfs in het midden van een bloedige strijd. Realisten schilderen hun scènes zo objectief mogelijk of zo echt mogelijk. "Het derde Vervoer van de Klasse" door Honore Daumier is een groot contrast met deze, die twee vrouwen rust in een schimmige rijtuig, het houden van zichzelf en de neiging om de behoeften van een kind.

plaats

Realisten behoren tot de eerste groep schilders een directe observatie van de natuur in hun schilderij te zijn begonnen. Ze gingen in de wereld om te schilderen en schetsen hun scènes in plaats van te blijven opgesloten in de studio. Impressionisten nam verwerkt deze eigenschap in hun kunst rond dezelfde periode.

Stijl

De werkelijke schilderen stijlen van de realisten verschilt sterk. Elke kunstenaar ontwikkelt een eigen stijl van schilderen. De meeste realisten vasthouden aan de praktijk van het schilderen van de werkelijkheid zo schoon en duidelijk mogelijk. Dit bereikte een extreem in 1960 met de ontwikkeling van photorealism, waarbij schilders gebruiken foto zeer gedetailleerde scènes te schilderen. Een voorbeeld hiervan is "John's Diner" door John Baeder. Het schilderij is zo helder en gedetailleerd, dat is bijna lijkt op een foto.

Share This Post