Index / Persoonlijke financiën / De gevolgen van wijzigingen in de rentevoeten

Share This Post

Persoonlijke financiën

De gevolgen van wijzigingen in de rentevoeten

Het veranderen van de rente zijn een manier voor de Federal Reserve om de economie te bewegen in de richting van duurzame economische groei te helpen. Wanneer de Fed laat rente verandert, is het niet per se van invloed op alle consumenten. Het heeft

AdvertisementHet veranderen van de rente zijn een manier voor de Federal Reserve om de economie te bewegen in de richting van duurzame economische groei te helpen. Wanneer de Fed laat rente verandert, is het niet per se van invloed op alle consumenten. Het heeft alleen invloed op mensen met een variabele rente leningen en creditcards. Wijzigingen om de rente te doen, echter, van invloed op de economie als geheel.

uitgaven

Tijdens een trage economie, de rente vaak te verlagen, waardoor het lenen van geld goedkoper. Het effect van deze renteverandering is om consumenten en bedrijven te stimuleren om meer te besteden door het afsluiten van meer leningen, het stimuleren van de economische groei.

Als de economie te snel groeit, kan dit leiden tot ernstige economische neergang. Rentevoeten vaak te verhogen, waardoor lenen duurder. Een verhoogde rente ontmoedigt bedrijven en consumenten uit te lenen in een poging om de uitgaven te verminderen en te voorkomen dat een economische neergang.

Inflatie

Wanneer de inflatie hoog is, de rente vaak te verhogen, omdat dollar waarde te laag is en de uitgaven te hoog is. Tariefverhogingen maken krediet moeilijker om een ​​poging om de uitgaven en de inflatie te vertragen verkrijgen, terwijl het verhogen van de dollar waarde.

Toen de inflatie laag is, de rente vaak afnemen omdat zowel dollar waarde en de uitgaven zijn laag. Afneemt maken krediet meer toegankelijk zijn in een poging om de uitgaven te verhogen, dollar waarde en stabilisering van de inflatie.

Beurs

Renteverhogingen in eerste instantie dat de koers van de effecten dalen omdat beleggers kopen minder voorraden. Uiteindelijk zullen de prijzen laag genoeg om de beleggers ertoe aan te beginnen met het kopen van weer vallen, waardoor een stijging van de aandelenkoersen.

Rentedalingen ertoe leiden dat de koers van de effecten te stijgen, waardoor de vraag naar aandelen. Dit leidt tot een toename van effectenaankopen en is een teken van groei.

Share This Post