Index / Bruiloften / De geschiedenis van Ruby Engagement Rings

Share This Post

Bruiloften

De geschiedenis van Ruby Engagement Rings

Als diamanten zijn beste vriend van een meisje, dan robijnen kan net zo goed haar minnaar. Tweede alleen diamant mogelijk natuurlijke hardheid, robijnen behoren tot de familie korund. (Korund edelstenen zijn zeer moeilijk en samengesteld uit aluminiu

Advertisement

Als diamanten zijn beste vriend van een meisje, dan robijnen kan net zo goed haar minnaar. Tweede alleen diamant mogelijk natuurlijke hardheid, robijnen behoren tot de familie korund. (Korund edelstenen zijn zeer moeilijk en samengesteld uit aluminiumoxide. Saffieren zijn een ander voorbeeld van een dergelijke steen).

Door hun zeldzaamheid, robijnen zijn vaak duur. Echter, tussen de schaarste rubescent edelsteen en haar symboliek, is het geen wonder dat de robijn een favoriete verlovingsring door de eeuwen heen is geweest.

In de oude wereld, werden robijnen bekend onder verschillende namen. In het Sanskriet, werden robijnen "ratnaraj", wat betekent "de koning van edelstenen," of "ratnanayaka," wat betekent de naam "leider van edelstenen." In het Latijn, "Rubeus" was het woord voor robijn.

In oorspronkelijke samenlevingen, robijnen waren verwant aan talismannen. In Birma, zou krijgers robijnen te voeren in de strijd om de overwinning en bescherming te garanderen. Anderen geloofden dat robijnen de drager tegen dreigend gevaar zou waarschuwen.

In aanvulling op het afweren van vijanden en hexes werden robijnen verondersteld om medicinale toepassingen hebben. Tal van culturen geloofden dat, wanneer de grond tot een fijn poeder en oraal ingenomen, kon robijnen genezen bloedziekten en kalmeren indigestie.

Dankzij de gesmolten-rood schittering, robijnen hebben en nog steeds worden geassocieerd met de meeste amoureuze gevoelens van de mensheid: passie, romantiek, toewijding en geluk. Zo kan een robijn is een ideale juweeltje voor huwelijksaanzoeken. Robijnen worden ook gezegd dat andere welwillende emoties zoals vrijgevigheid, inspiratie en welvaart prompt.

Terwijl robijnen zijn ook bekend als de geboortesteen voor degenen die zijn geboren in juli, is het feit dat de steen is synoniem met liefde, passie, romantiek en hartenwens dat het ideaal is voor een verlovingsring maakt.

De robijn is een edelsteen van de Oriënt, gedolven in Thailand, Birma, Vietnam, Afghanistan, India, Laos en Nepal. Voor velen in het westelijk halfrond, dit feit alleen draagt ​​bij aan de wenselijkheid van de steen.

Ongeacht het type van de snede van de robijn, het contrast tussen een ijzige diamant en een vurige-rode robijn zal, wat er ook gebeurt, zijn opvallend. Door de jaren echter robijnen zijn gesneden in vormen die lijken op andere edelsteen sneden.

Er is de emerald cut, dat is een geometrisch, vierkant stijl met hoeken die bijna lijken "afgekapt."

De briljant geslepen heeft facetten die licht reflecteren met een prismatische uitstraling, en hebben ze de neiging om te worden gevormd als ovalen of zuigtabletten.

Een gemengde cut is de meest voorkomende stijl voor een robijn. Zijn ster-achtige centrum pieken aan de bovenkant en slops naar beneden in de richting van een kleine rechthoekige bodem, een snit die innerlijke flitser en flick een robijn's pronkt.

Misschien wel de meest bekende robijn verlovingsring in de moderne tijd is de ring Prins Andrew geschoven op de vinger van Fergie, hertogin van York. Terwijl robijnen waren altijd populair in trouwringen, dit maakte ze populairder dan ooit.

Share This Post