Index / Eten drinken / De geschiedenis van Royal Crown Cola

Share This Post

Eten drinken

De geschiedenis van Royal Crown Cola

Royal Crown Cola (RC Cola) is een zachte drank vergelijkbaar met Pepsi en Coca-Cola. Het werd ontwikkeld door een apotheker genaamd Claude Hatcher in de kelder van zijn vader supermarkt, als gevolg van een meningsverschil met een lokale frisdrank bot

AdvertisementRoyal Crown Cola (RC Cola) is een zachte drank vergelijkbaar met Pepsi en Coca-Cola. Het werd ontwikkeld door een apotheker genaamd Claude Hatcher in de kelder van zijn vader supermarkt, als gevolg van een meningsverschil met een lokale frisdrank bottelaar. vroegste experimenten Hatcher's leverde een ginger ale, die lokaal erg populair geworden en leidde hem naar andere recepten te testen. Door de jaren heen is Royal Crown Cola succes als een alternatief voor andere frisdranken genoten.

Geschiedenis

Royal Crown Cola werd uitgevonden in 1905 in Columbus Georgiƫ door Claude Hatcher. De oorspronkelijke naam was Chero-Cola.

stemrecht

Als gevolg van de sterke groei, werd de Royal Crown Cola franchise opgericht in 1912 toen het bedrijf begon op stropen te verkopen en geconcentreerde smaken aan andere bottelaars.

herformulering

Het recept voor Chero-Cola onderging een renovatie in 1934 en het nieuwe product werd gelanceerd als Royal Crown Cola, die al snel leidde tot zijn bijnaam, RC Cola.

Diet Rite Cola

In 1962 lanceerde het bedrijf Diet Rite Cola, die een lage-suiker versie van RC, die bestemd zijn voor diabetici was. Het werd al snel populair bij mensen die stonden te kijken hun calorie-inname ook.

Uitbreiding

Tijdens de jaren 1970, Royal Crown Cola ontwikkeling en bottelen uitgebreid naar andere landen dan de Verenigde Staten. Het product blijft concurreren met andere top cola merken te blijven.

Share This Post