Index / Onderwijs / De geschiedenis van de Afro-Amerikaanse Educators

Share This Post

Onderwijs

De geschiedenis van de Afro-Amerikaanse Educators

De geschiedenis van de Afro-Amerikaanse opvoeders begint na de wederopbouw periode na de Burgeroorlog. Voor de jaren 1870, heeft de meeste zwarte Amerikanen geen formeel onderwijs, en inschrijving op hogescholen en universiteiten ontvangen werd voorn

AdvertisementDe geschiedenis van de Afro-Amerikaanse opvoeders begint na de wederopbouw periode na de Burgeroorlog. Voor de jaren 1870, heeft de meeste zwarte Amerikanen geen formeel onderwijs, en inschrijving op hogescholen en universiteiten ontvangen werd voornamelijk beperkt tot welgestelde blanke mannen. Na de wederopbouw, zwarte mensen begonnen hun ontwikkeling van vrijheden, academische sterke en krachtige stem te gebruiken om anderen te informeren. Sommige afgestudeerd met geavanceerde graden van gerenommeerde universiteiten en ging over tot de beroemde, gerespecteerde opvoeders geworden.

Beginnings

Zeer weinig zwarte scholen bestond na de Burgeroorlog, maar ze dienden jong te voeden, aspirant-activisten en stijgende opvoeders. Booker T. Washington woonde een geheel zwarte college - Hampton Instituut in Hampton, Virginia - en accepteerde een docentschap daar. In 1881, hij een pionier in Tuskegee Institute, nu bekend als Tuskegee University in Tuskegee, Alabama. Washington leerde zwarte studenten industrieel onderwijs en hielp hen uit hun deelbouw schulden. Volgens PBS, Washington was de meest invloedrijke zwarte opvoeder in de late 19e en vroege 20e eeuw, en had een enorme impact op de instroom van middelen die nodig zijn om te ondersteunen en stellen zwarte hogescholen. WEB Dubois was een tijdgenoot van Washington en werd een geschiedenis, economie en sociologie docent aan Atlanta University.

Het verschil maken

Eén van de meest bekende en invloedrijke 20e eeuwse zwarte vrouwelijke docenten was Mary McLeod Bethune. In 1904, Bethune richtte de Daytona Normal en Industrial Institute for Negro Meisjes in Daytona Beach, Florida. Bethune geloofden dat het onderwijs was het antwoord op de vele problemen in verband met raciale ongelijkheid en sociale onrechtvaardigheid. In 1923, Bethune's college samengevoegd met de Cookman Instituut voor mannen en werd de Bethune-Cookman College. Bethune later diende onder twee Amerikaanse presidenten - Calvin Coolidge en Herbert Hoover - en werkte als adviseur voor het welzijn van kinderen kwesties.

Movers en shakers

In de jaren 1930 door de jaren 1960, zwarte opvoeders begonnen hun geavanceerde graden en vastberadenheid te gebruiken om een ​​revolutie op het onderwijssysteem. Veel ingeschreven in overwegend wit hogescholen. Omdat segregatie resulteerde in substandard scholen voor zwarte kinderen, veel zwarte opvoeders wilde de sociale en economische ongelijkheid aan te pakken. In 1930, Euphemia Lofton Haynes, de eerste zwarte vrouw om een ​​Ph.D. te ontvangen in wiskunde, richtte de wiskunde afdeling van Miner Teachers College - omgedoopt tot de Universiteit van het District of Columbia. EV Wilkins behaalde een master's degree van North Carolina Central University en nam de rol als opdrachtgever van de Provincie van Washington Union School in Roper, North Carolina. Wilkins zamelde geld in om een ​​schoolbus die vervoer bedoeld zwarte studenten aan te schaffen. Tot die tijd werden alleen blanke studenten busing aangeboden opties.

Door op Onward

Na de tumultueuze jaren 1960, zwart opvoeders bleven hun stempel te drukken. In 1975, Marva Collins opgericht Westside Preparatory School, een binnenstedelijke school in Chicago, aan gehandicapte zwarte kinderen te dienen. Collins 'werk is gebleken dat de etiketten die op de kinderen waren misleidend, volgens haar website. In de jaren 1980, Cornel West studeerde af aan Harvard University en behaalde zijn MA en Ph.D. in de filosofie aan de Princeton University. Hij diende als opvoeder bij Union Theological Seminary, Yale University, Harvard University en de Universiteit van Parijs. Lisa Delpit, een opvoeder en auteur van de 1988 essay "The Silenced Dialoog: Kracht en Pedagogiek in de opvoeding van Other People's Children," bevordert het onderwijs Engels als ware het een vreemde taal en het invoeren van wiskundige concepten met behulp van culturele ervaringen te binnenstedelijke zwarte kinderen.

Share This Post