Index / Bedrijf / De geschiedenis van Computers in Business

Share This Post

Bedrijf

De geschiedenis van Computers in Business

In veel opzichten is de geschiedenis van de computers in het bedrijfsleven gaat hand-in-hand met de komst van de industriële revolutie en de daaropvolgende vooruitgang in wetenschap en technologie. Met bijna elke vooruitgang in onze kennis van de com

Advertisement

In veel opzichten is de geschiedenis van de computers in het bedrijfsleven gaat hand-in-hand met de komst van de industriële revolutie en de daaropvolgende vooruitgang in wetenschap en technologie. Met bijna elke vooruitgang in onze kennis van de computertechnologie, de zakenwereld fundamenteel veranderd, het transformeren van de stoffige oude grootboeken van New York handelsmaatschappijen, in moderne netwerken miljoenen bedrijven wereldwijd en het aansluiten van het verplaatsen van miljarden dollars over glasvezelkabels.

Computer Pre-history

De geschiedenis van de computers in het bedrijfsleven begint bij het begin van de tabel machines van de 19e eeuw. Het was pioniers zoals Charles Babbage, vaak aangehaald als de "vader van de computer ', die de eerste bekende mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om getallen te berekenen gemaakt. Tijdens het ontwerpen van twee machines en het opbouwen van een staat alleen de meest elementaire van de berekeningen en slechts ruwe geheugenopslag, Babbage's uitvinding stel het precedent voor het denken van mechanische apparaten als hulpmiddel om de informatie verwerkingscapaciteit van de mens. In die zin is hij de initiatiefnemer van de essentie achter "information technology".

Na Babbage, hebben we de eerste commerciële gebruik van een computer door de Verenigde Staten de overheid in 1890 volkstelling. Deze computer was in staat om toe te voegen en te sorteren en dus was vooral nuttig bij het verwerken van alle verkregen door de Census Bureau informatie. Dit werd bereikt door het gebruik van ponskaarten waarop tellingsgegevens opgenomen en getabelleerd op de uiteindelijke bedragen produceren. Zijn uitvinder, Herman Hollerich werd later instrumentaal in het vormen van de Machines onderneming International Business of IBM in 1924.

Opgemerkt moet worden dat tijdens deze vroege leeftijd van het computergebruik in het bedrijfsleven, het telegram ook geholpen om de stroom van informatie over de grenzen heen op een manier die het bedrijfsleven stroom soepeler en efficiënter gemaakt verhogen. Het wordt nu aangevoerd dat deze periode kan worden gezien als een soort van "eerst de globalisering", mirroring van de verspreiding van de internationale handel in onze eigen tijd. Zo is de combinatie van het telegram en de vroege mechanische tabel machines van de late 19e en vroege 20e eeuw, kan worden gezien als analoog aan de personal computer en internet in meer hedendaagse tijd.

De opkomst van de moderne computer

Naarmate meer inzicht in elektriciteit vroege toename in de 20e eeuw, werd het mogelijk om de plaats vele zware mechanische onderdelen van vroege computers met elektrische onderdelen zoals vacuümbuizen. Het resultaat van deze waren de eerste computers in staat zijn meer complexe berekeningen, zoals Konrad Zuse's Binary Computing Machines. Met bouw beginnen in 1936 en eindigend in 1938, deze computer als eerste de binaire code systeem nog steeds gebruikt om deze dag te gebruiken.

De basistechnologie voor de moderne computer werd verder ontwikkeld voor gebruik in de Tweede Wereldoorlog. Voorbeelden hiervan zijn de 'Colossus' s werelds eerste volledig elektronische computer door de Britten ontwikkelde de Duitse codes te kraken, en de Harvard Mark I, waarvan de eerste computer was in staat om volledig worden geprogrammeerd.

Na de oorlog, de makers van de ENIAC computer, gebruikt om berekeningen te verwerken voor de atoombom, produceerde de UNIVAC. Deze computer was de eerste van de moderne type dat moet worden gebruikt in het bedrijfsleven, en net als de mechanische voorgangers werd in 1950 verkocht aan de Census Bureau Doorheen de jaren '50, computers werden steeds meer gebruikt om grote hoeveelheden data te verwerken en begon in te komen gebruiken voor high-tech ontwerp en de fabricage doeleinden vereisen complexe berekeningen.

Computergebruik Wordt Normal

Wanneer de transistor uitgevonden in 1947, de termijn voor computers worden ontwikkeld die informatie kan verwerken 1000 keer sneller dan de vorige computers, zonder de enorme volume en ruimte eenmaal nodig. Wanneer de geïntegreerde schakeling chip werd ontwikkeld in 1958, de verhoogde verwerkingscapaciteit en de weg vrijgemaakt voor het werk van Gordon Moore die gepostuleerd "Wet van Moore." Omdat de geïntegreerde schakeling kan worden gemaakt in een steeds complexere manier, Moore voerde aan dat de complexiteit ervan ieder jaar zou verdubbelen, terwijl de prijs gelijk zou blijven. Het feit dat Moore is bewezen rechts over de jaren is misschien wel de grootste reden waarom het computergebruik in het bedrijfsleven exponentieel in de afgelopen veertig jaar is gegroeid.

Met meer complexe transistors, computers daalde in prijs en omvang genoeg om te worden gebruikt door veel bedrijven over de hele woord, in gebruik genomen met het oog op de voorraden, loonlijsten, bestanden te beheren, en produceren van een breed scala aan rapporten. Hierdoor konden bedrijven om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en bijgedragen aan het ontstaan ​​enkele van de eerste banen die rechtstreeks verband houden met informatietechnologie.

De Personal Computer is Geboren

Als de microprocessor is uitgevonden in 1972, de kracht van computers verhoogd, terwijl hun omvang weer aanzienlijk verminderd. Met de verwerking nu gelegen in een zeer kleine chip, kan personal computers worden ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan het publiek. Voor het eerst computers zelf werd een product dat kan worden verkocht aan de massa. IBM was de eerste om te profiteren van deze, het produceren van de IBM PC in 1981, en vernieuwers zoals Steve Jobs volgde met de creatie van Apple Computer en de daaropvolgende "Macintosh" lijn.

De digitale revolutie

Door de late jaren 1980 en vroege jaren 1990, de innovatie in computers is niet alleen gericht op verbeteringen in de hardware, maar ook in de software. Dit omvatte de ontwikkeling van Microsoft Windows, waardoor voor een veel meer gebruiksvriendelijke ervaring, waardoor computers nog meer beschikbaar voor het grote publiek en binnen de zakelijke omgeving ook. Tegen die tijd waren computers worden routinematig gebruikt voor de creatie van logo's, product design, tekstverwerking, rapport samenstellen, en, uiteraard, steeds complexere berekeningen worden gebruikt in de high tech industrie.

Computers, Business, en het internet

Met de komst en het wijdverbreide gebruik van het internet in de late jaren 1990, profiteerden van een explosie van efficiëntieverbeteringen waaronder de mogelijkheid om ontwerp, de productie, distributie en verkoop van coördineren, allemaal via computersystemen en de netwerken die hen aangesloten. Bovendien, real time wereldwijde handel mogelijk was op een manier die nog nooit eerder gezien, het veranderen van de manier waarop transacties werden uitgevoerd, en de verzwakking van de relevantie van de natiestaten in het proces.

Zoals hogere bandbreedtes beschikbaar kwamen, teleconferencing en woon-werkverkeer waren zowel betaalbaar en effectief, waardoor outsourcing en andere remote-werk kenmerken van de 21e eeuw het bedrijfsleven.

Huidige trends

Op dit moment wordt het ondernemingsklimaat in aanmerking komen voor de miniaturisatie en verhoogde overdraagbaarheid van computers. Vanaf de eerste laptops in de jaren 1990, om de netto-boeken, PDA's en smartphones van vandaag, is het steeds mogelijk geworden om te werken terwijl u onderweg bent, iets wat lijkt te vervagen van de grens tussen de mensen werk leven en de binnenlandse ervaring.

Share This Post