Index / Tuin / De effecten van straling op planten

Share This Post

Tuin

De effecten van straling op planten

Planten hebben niet te veel zorgen te maken over de straling. Experimenten uitgevoerd die aantonen dat straling is eigenlijk alleen een probleem wanneer een plant in het stadium van een zaadje. Toch kunnen grote hoeveelheden straling materiaal te ver

Advertisement

Planten hebben niet te veel zorgen te maken over de straling. Experimenten uitgevoerd die aantonen dat straling is eigenlijk alleen een probleem wanneer een plant in het stadium van een zaadje. Toch kunnen grote hoeveelheden straling materiaal te vernietigen, met inbegrip van plantmateriaal.

Hoge stralingsdoses kan veroorzaken zaden niet ontkiemen langzaam groeien, vruchtbaarheid verliest of ontwikkelen genetische mutaties die karakteristieken van de plant kan veranderen.

De juiste hoeveelheden straling kunnen micro-organismen te doden op zaden, hen te beschermen tegen gevaarlijke ziekten vroeg op.

Een experiment uitgevoerd door de San Antonio Community Hospital gevonden dat planten die al vóór de blootstelling aan straling hebben gekiemde hebben minder kans op defecten dan planten die slapende zijn te ontwikkelen.

Alle moleculen van water van dierlijke en plantaardige materiaal kan worden beschadigd door straling, zoals verstoort de normale stroom van elektronen rond een atoom.

Planten bevatten stoffen die beschermen tegen de meeste straling, omdat ze te maken een grote hoeveelheid straling bij koesteren in zonlicht.

Share This Post