Index / Huis / De effecten van soda

Share This Post

Huis

De effecten van soda

Soda of bicarbonaat, is een veel voorkomende huishoudelijk voorwerp dat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hoewel het meest kenmerkend wordt gebruikt bij het bakken, de nuttige effecten van bicarbonaat soda veel verder gaan dan de keu

AdvertisementSoda of bicarbonaat, is een veel voorkomende huishoudelijk voorwerp dat kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hoewel het meest kenmerkend wordt gebruikt bij het bakken, de nuttige effecten van bicarbonaat soda veel verder gaan dan de keuken. De ingrediënten in baksoda effectief zijn in het neutraliseren pH, reinigen van een verscheidenheid van oppervlakken en het elimineren sterke geuren.

pH Neutralizer

Baksoda is effectief bij het reguleren van de pH-waarden van andere stoffen; het zorgt ervoor dat de stof niet te basisch of te zuur. Telkens soda in contact met een zure of basische stof, werkt direct op de stof te neutraliseren. Zodra de stof wordt geneutraliseerd, het zuiveringszout fungeert dan als buffer. Wanneer zij fungeren als een buffer, is de baking soda niet toe dat de stof pH-niveau om drastisch veranderen zodra deze is geneutraliseerd. Daarom, baksoda is een effectieve behandeling van brandend maagzuur. Als die lijden aan brandend maagzuur, drink 1/2 theelepel. zuiveringszout opgelost in een half glas water. Wanneer het zuiveringszout confronteert het maagzuur neutraliseert het en elimineert het brandende gevoel. Het is echter belangrijk te veel bicarbonaat niet te consumeren, aangezien neutraliserende teveel maagzuur zal zelfs leiden de maag zuurder maken.

Reinigingsmiddel

Bicarbonaat kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van oppervlakken en voorwerpen in huis veilig en effectief reinigen. De twee meest voorkomende plaatsen om een ​​zuiveringszout schoner zijn de keuken en de badkamer. Bij het bakken van soda wordt gestrooid op een vochtige spons, het fungeert als een zacht schuurmiddel; Het is schurend genoeg om vuil en vlekken op te heffen, maar toch zacht genoeg dat het niet uw oppervlakken bekrassen. Het is ook veel veiliger te gebruiken dan gewone reinigingssprays, aangezien baksoda geen schadelijke chemicaliën. Gebruik zuiveringszout aan uw ijskast, aanrecht, wastafels, bad en vloeren schoon te maken. Baking soda helpt ook wasmiddel om effectiever te reinigen; voeg 1/2 kopje zuiveringszout aan uw wasmachine.

reukverdrijvend middel

Een van de meest bekende baksoda effecten is de deodorizing capaciteiten. Wanneer geplaatst in gebieden met strenge of onaangename geuren, zal de baking soda neutraliseren en te elimineren van de geuren. Plaats een open doos zuiveringszout in de koelkast of vriezer om hard voedsel geuren, zoals uien te elimineren. U kunt ook strooi baking soda in vuilnisbakken, kattenbakken, vaatwassers en asbakken. Strooi baking soda royaal op tapijten, huisdier bedden en meubels voor geuren van lichaamsgeur, huisdieren of sigaretten te elimineren.

Share This Post