Index / Bedrijf / De dreiging van substituten en Porter's Five Forces

Share This Post

Bedrijf

De dreiging van substituten en Porter's Five Forces

Porter's Five Forces zijn een vereenvoudigd model van de micro-economische omgeving die een bepaald bedrijf omringt, evenals een grafische weergave van de bedrijfsstrategie analyse. De krachten bepalen de concurrentie intensiteit van een bepaalde mar

AdvertisementPorter's Five Forces zijn een vereenvoudigd model van de micro-economische omgeving die een bepaald bedrijf omringt, evenals een grafische weergave van de bedrijfsstrategie analyse. De krachten bepalen de concurrentie intensiteit van een bepaalde markt en de waarschijnlijkheid van een bepaald bedrijf of de rentabiliteit van het product in het huidige economische klimaat.

The Five Forces

The Five Forces die de micro-economische klimaat van een bepaald bedrijf zijn de dreiging van nieuwe toetreders tot de industrie (hoe gemakkelijk is het voor een nieuw bedrijf in dezelfde bedrijfstak om opspringen?), Van leveranciers (hoeveel leveranciers zijn er van een bepaalde grondstof?), de macht van de kopers (hoeveel soortgelijke producten zijn er die er zijn?), de dreiging van substituten (hoe gemakkelijk is het voor klanten om over te schakelen naar een vergelijkbaar product?) en tenslotte concurrentiestrijd (hoe loyaal zijn klanten een bepaald product?).

Dreiging van Wissels

De dreiging van substituten is meestal het grootst wanneer value propositions zijn gebaseerd op de prijs en de producten niet over unieke eigenschappen die hen onderscheiden. Dit kan een bedrijf pijn doen wanneer de prijs van een vergelijkbaar product op de markt naar beneden gaat, bijvoorbeeld. Naarmate er meer alternatieven beschikbaar komen, zowel de vraag naar en de prijs van de producten wordt meer elastisch. Als de prijs voor vervangers naar beneden gaat, kunnen de fabrikanten worden voorkomen dat het verhogen of gedwongen om hun eigen prijzen te verlagen. Vervangingen kunnen ook van buiten de industrie van het oorspronkelijke product, maar hebben hetzelfde of een soortgelijk doel - bijvoorbeeld, zijn glas en plastic flessen als alternatief voor aluminium blikjes in dit verband.

Factoren

Verschillende factoren kunnen de dreiging van substituten verergeren. Bijvoorbeeld, de dreiging is hoger als uw product heeft geen specifieke voordelen in vergelijking met soortgelijke producten. E-mail, worden de post en fax alle beschouwd substituten, maar elk heeft zijn eigen specifieke voordeel dat een van hen weerhoudt verouderd. het gemak van de klant in switching heeft ook invloed op hoe slecht de dreiging is. Zo kan het gemakkelijk zijn om een ​​restaurant om van de ene naar het andere bedrijf kip, maar een soda fabriek zou moeten zijn taken volledig herconfigureren aluminiumblikken overschakelen naar plastic flessen. Echter, de dreiging van substituten is het grootst als de klanten zien weinig verschil tussen producten, afgezien van de prijs, op welk punt ze gewoon kunnen kopen tegen de laagste kosten.

Vermindering van de Bedreiging

Een goede manier om de dreiging van substituten te verminderen is om klantloyaliteit te verhogen op alle mogelijke manieren. Het produceren van een product met duidelijke voordelen ten opzichte van de alternatieven en / of het gebruik van effectieve reclame en branding zijn nuttig voor een individueel bedrijf. Als er geen verschil tussen de twee producten, de consument moet een verschil tussen de twee bedrijven en waar ze voor staan, of ze kunnen gewoon kiezen voor de goedkopere optie te zien. Innovatie kan ook helpen - bedrijven die blijven proberen om hun producten te verbeteren kan de dreiging van substituten te verminderen.

Share This Post