Index / Huisdieren / De bijwerkingen van Cat vlooienbanden

Share This Post

Huisdieren

De bijwerkingen van Cat vlooienbanden

De beste manier om vlooien bij katten is een actueel medicatie op de achterkant van de nek zoals Advantage Revolution. Vlooienbanden bieden lichte bescherming, maar ze kunnen schadelijker zijn voor de kat dan de vlooien. Neck Irritatie Vlooienbanden

AdvertisementDe beste manier om vlooien bij katten is een actueel medicatie op de achterkant van de nek zoals Advantage Revolution. Vlooienbanden bieden lichte bescherming, maar ze kunnen schadelijker zijn voor de kat dan de vlooien.

Neck Irritatie

Vlooienbanden kan leiden tot irritatie, waar ze wrijven tegen de nek van de kat veroorzaken. Langdurig gebruik kan een permanente haaruitval veroorzaken waar de kraag zit.

permethrine

Niet kragen met permethrine, tenzij zij specifiek gelabeld voor katten te gebruiken. Permethrine in hoge concentraties kan leiden tot epileptische aanvallen en de dood bij katten.

organofosfaten

Katten hebben een hoge gevoeligheid voor producten met organofosfaten. Blootstelling kan leiden tot kwijlen, moeilijke ademhaling, zwakte en epileptische aanvallen.

Kauwen en Verstikking

Zorg ervoor dat uw kat kan niet kauwen op een deel van een vlooienband en innemen van de ingrediƫnten. Een ander gevaar van elke kat kraag is de mogelijkheid om te vangen op iets en verstikking de cat.

Gevoeligheid

Niet gebruiken vlooienbanden op kittens, chronisch zieke katten of oudere katten. Zij kunnen extra gevoelig zijn voor insecticiden.

Lees de Label

Lees altijd het etiket van elke vlooienbestrijding product voor uw kat en nooit een product dat bestemd is voor een hond te gebruiken. Die fout kan fataal zijn voor uw huisdier.

Share This Post