Index / Tuin / De betekenis van de Ivy Plant

Share This Post

Tuin

De betekenis van de Ivy Plant

Terwijl klimop vandaag wordt gewaardeerd vooral voor het gebruik als een aantrekkelijke afdekking van oude en lelijke gebouwen, werd gewaardeerd door oude samenlevingen vele andere redenen. Identificatie Ivy is een groenblijvende, klimplant met donke

AdvertisementTerwijl klimop vandaag wordt gewaardeerd vooral voor het gebruik als een aantrekkelijke afdekking van oude en lelijke gebouwen, werd gewaardeerd door oude samenlevingen vele andere redenen.

Identificatie

Ivy is een groenblijvende, klimplant met donkergroene, glanzende, driehoekige bladeren. Klimop beklimt behulp wortel-achtige vezels die groeien van de steel en worden getipt met kleine schijfvormige zuignappen. Geel-groene clusters van bloemen verschijnen in de late herfst en om te zetten in diepe zwarte of paarse bessen in het voorjaar.

Geschiedenis

Griekse, Romeinse en Keltische samenlevingen vereerd de ivy plant voor zijn winterhardheid en levensduur. Zij geloofden de plant voorkomen intoxicatie, geholpen vruchtbaarheid en kan hoofdpijn en spierkrampen te verlichten.

Betekenis

De klimop is een symbool van trouw, vriendschap en genegenheid geweest. Keltische druïden beschouwden het als een symbool van vastberadenheid en kracht. De Kelten ook in verband gebracht met klimop de maangodin, Arianrhod, en hield het als een teken van dood en geestelijke wedergeboorte. Ivy is ook in verband gebracht met de christelijke kerstvakantie.

beroemde Ties

De oude Romeinen gaven Bacchus, de god van de wijn en de landbouw, een krans van klimop bladeren. Ivy is ook geassocieerd met de Romeinse dichter Vergilius.

leuke weetjes

Ivy was ooit verboden als decoratie Kerstmis door de vroege kerk vanwege zijn heidense verenigingen.

Tavernes voorheen versierden hun borden met klimop symbolen om de hoge kwaliteit van hun wijn te adverteren.

Share This Post