Index / Tuin / De beste tijd voor het planten van Kornoelje

Share This Post

Tuin

De beste tijd voor het planten van Kornoelje

Wanneer een kornoelje boom is geplant kan net zo belangrijk als hoe het wordt bevrucht, gedrenkt en onderhouden zijn. Het planten gedurende de tijd dat de boom actief probeert bloem of groei kan leiden tot belemmerde of moeilijk groei en de introduct

Advertisement

Wanneer een kornoelje boom is geplant kan net zo belangrijk als hoe het wordt bevrucht, gedrenkt en onderhouden zijn. Het planten gedurende de tijd dat de boom actief probeert bloem of groei kan leiden tot belemmerde of moeilijk groei en de introductie van ziekten. Het is belangrijk om de boom om zijn energie in één richting richten, zoals de oprichting van een root-systeem op de nieuwe locatie, in plaats van te proberen om te groeien en bloeien, terwijl ook tot oprichting van wortels.

Vroege lente

De meeste deskundigen, waaronder die op treehelp.com raden het planten kornoelje bomen in het vroege voorjaar. Het planten voordat de boom begint te bud geeft het tijd om te wennen aan zijn nieuwe locatie en beginnen met het ontwikkelen van een sterk wortelgestel. De lente is ook ideaal omdat de grond is meestal vochtig en bevorderlijk is voor het planten.

late Fall

Omdat kornoelje bomen zijn ook slapend in de late herfst, het is ook een goed moment voor het planten. Nadat de boom slapende gaat, maar voordat de grond bevriest is ideaal. Omdat in sommige gebieden vallen, is droger dan in het voorjaar, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kornoelje boom voldoende water krijgt.

Kiezen tussen lente en de herfst

Of het nu de beste tijd om te planten is lente of herfst is afhankelijk van uw klimaat. Bepaal welk seizoen meer regen of vocht en mildere temperaturen heeft. De lengte van het seizoen is ook een belangrijke overweging. Extended seizoenen meer tijd voor de boom om een ​​sterk wortelgestel te stellen. Fall planten kunnen vaak toestaan ​​dat een boom wortels in de winter vast te stellen en goed bloeien in het volgende groeiseizoen, maar in sommige gebieden ziekten die van invloed kornoelje bomen zijn ook vaker in de herfst.

Share This Post