Index / Tuin / De beste tijd voor het planten van Grass Seed

Share This Post

Tuin

De beste tijd voor het planten van Grass Seed

De eerste stap om het zaaien van graszaad is het bepalen van de beste tijd om het gras te planten. Hoewel graszaad in het voorjaar met goede resultaten kunnen worden geplant, de meeste tuinieren experts raden het planten in de vroege herfst, voor de

Advertisement

De eerste stap om het zaaien van graszaad is het bepalen van de beste tijd om het gras te planten. Hoewel graszaad in het voorjaar met goede resultaten kunnen worden geplant, de meeste tuinieren experts raden het planten in de vroege herfst, voor de eerste vorst. Het seizoen is echter niet de enige factor die moet bepalen wanneer graszaad planten. Er zijn nog andere overwegingen ook.

Vochtigheid

Plant graszaad als de grond vochtig is. Zaden ontkiemen het beste in consequent vochtige grond. Vochtige bodem is ook het gemakkelijkst om mee te werken. De eerste stap in het planten graszaad is om de bodem te bewerken. Veel tuinders mix mulch en kunstmest in de bodem als ze breken het op. Het is veel gemakkelijker te breken van de grond voor de graszaden als de bodem vochtig is. Wacht op een heldere dag nadat het geregend, in de vroege herfst, voordat er een strenge vorst de grond bevroren is. Niet kiezen voor een dag na een zware regen, zoals modderige bodem is veel moeilijker om mee te werken, en stilstaand water kan leiden tot zaden te rotten. Vermijd ook het zaaien van graszaad voor een prognose van zware regenval, zo sterk regens pas geplante graszaden kan wegspoelen.

Temperatuur

Zaai de zaden op een zonnige dag. Graszaad moeten ook warme zonlicht te ontkiemen. Dit is een andere reden waarom de vroege herfst is een goede tijd voor het planten van graszaad. Het weer is nog warm genoeg om de zaden ontkiemen, maar het is niet zo warm dat de zaden en grond snel zal opdrogen. Als het warm weer is voor een langere periode van tijd, moet u heel vaak water - tot drie keer per dag - op de grond vochtig en koel voor de zaden tot ontkiemen te houden. Om deze redenen, kies dan een dag in de vroege herfst die warm is, maar niet heet, temperaturen.

Weeds

Wacht tot het onkruid sterven voor het planten graszaad. Als u graszaad te zaaien in het voorjaar, zal het gras moeten concurreren met snel groeiende voorjaar onkruid. In het najaar, maar de meeste onkruiden zijn dood of stervend, die opent ruimte voor graszaden te groeien ongehinderd.

Share This Post