Index / Tuin / De beste tijd om te planten leliebollen

Share This Post

Tuin

De beste tijd om te planten leliebollen

Het elegante, opzichtige bloemen van lelies worden versterkt door hun heldere of delicate kleuren en sommige van hun bedwelmende geur. Als een lamp, de lelie heeft speciale zorg en aandacht vroeg als u wenst te bloeien in het juiste seizoen. De beste

Advertisement

Het elegante, opzichtige bloemen van lelies worden versterkt door hun heldere of delicate kleuren en sommige van hun bedwelmende geur. Als een lamp, de lelie heeft speciale zorg en aandacht vroeg als u wenst te bloeien in het juiste seizoen. De beste planttijdstip lelies zal afhangen van het type lelie.

Soorten Lilies

De twee meest populaire hybride groepen van lelies zijn Aziatische en oosterse. Aziatische lelies hebben de neiging om fel gekleurd, 2-3 voet hoog, en overvloedig in bloei om te snijden. Oriental lelies, met sommige soorten bereiken van 6 voet hoog, zal hemelse geur en soms golvend kanten bloemblaadjes te geven over grote bloemschermen. De Aziatische hybriden hebben de neiging om te bloeien in de vroege zomer, terwijl de Oosterse rassen zijn later bloeiers.

Wanneer bollen

Weten wanneer de hybride types bloei biedt een sleutel tot een optimale beplanting keer. Als algemene regel geldt, kan leliebollen worden geplant in de herfst of het vroege voorjaar. Echter, als je bedenkt dat Aziatische lelies zal de neiging te bloeien in de vroege zomer, kunt u uw raam missen voor het bereiken van bloei het eerste seizoen als je wacht te planten tot het vroege voorjaar. Plant je Aziaten in het midden van de jaren-val voor de beste resultaten. Oriental lelies hebben een langere bloeiende raam als ze moeten niet bloem tot het midden van de zomer op zijn vroegst. Het planten van Oriental rassen in het vroege voorjaar moet de zomer bloeit opleveren. Alice Dodson, hoofd tuinman voor de Universiteit van Illinois Extension, suggereert dat een ingemaakte lelie hybride rechtstreeks in uw tuin kunnen worden geplant. Als je de bloeiende venster missen voor dat jaar, kun je verwachten dat bloeit in het volgende seizoen.

Het verdelen en Re-Planting

Ongeveer eens in de drie jaar, zal uw leliebollen vermenigvuldigd hebben tot het punt waar ze zijn te dicht bij elkaar, adviseren University of Minnesota deskundige tuinders Anne M. Hanchek, Jane E. Bolla en Deborah Brown. Wanneer bollen zijn gebundeld, kunnen ze niet maken zo groot of mooie bloei als ze deden toen ze voor het eerst werden geplant. Gezonder plant resulteert moedigen, graven de lamp clusters, delen en re-plant. Space clusters dienen 3-5 voeten uit elkaar worden gespreid, waarbij elke bol ten minste 8 inch van de anderen in de groep.

Share This Post