Index / Tuin / De beste tijd om te planten Esdoorns

Share This Post

Tuin

De beste tijd om te planten Esdoorns

Het planten van bomen is de beste manier om de "bones" toe te voegen aan uw landschap. Maples zijn een populaire landschap keuze voor hun val kleur. Nuttig in het huis of commerciële landschappen, ze zorgen voor schaduw, dienen als windscherm, d

AdvertisementHet planten van bomen is de beste manier om de "bones" toe te voegen aan uw landschap. Maples zijn een populaire landschap keuze voor hun val kleur. Nuttig in het huis of commerciële landschappen, ze zorgen voor schaduw, dienen als windscherm, de lucht schoon te maken en bieden leefgebieden.

Ways Ze worden verkocht

Er zijn drie belangrijke manieren om esdoorns, gebald en jute (B & B), container-ingemaakte of blote wortel te kopen. het type container, of het ontbreken van de verpakking in het geval van blote wortel esdoorns, bepaalt wanneer je plant.

Beste Tijd voor Balled en jute Maples

Gebald en jute esdoorns zijn uit de grond gesneden en hebben verminderd kluit. Plant ze vóór het voorjaar top groei begint. Late winter (februari) door middel van het vroege voorjaar (maart, april) zijn de beste maanden. Het planten van in het begin van de herfst is aanvaardbaar omdat blad en schieten groei is vertraagd.Beste Tijd voor Field-Potted Maples

Field-ingemaakte esdoorns zijn vollegrond, dan opgegraven en in containers te koop, meestal in het voorjaar. Plant esdoorns opgepot in het veld bodem onmiddellijk. De grond in de container ondersteunt goede groei.

Beste tijd voor Container-Grown Maples

Aangezien er weinig wortel verstoring, esdoorns die volledig container geteeld kunnen worden geplant lente tot de vroege herfst. De beste tijd is, terwijl de plant nog slapende, omdat wortels groeien in de omringende bodem langzaam. De langzame wortelgroei zal geen ondersteuning voor snelle voorjaar blad en de groei te schieten.

Beste Tijd voor Bare-Root Maples

Plant met blote wortel esdoorns tijdens kiemrust, zodat wortels te vestigen voordat top groei begint. Late winter tot het vroege voorjaar is het beste, afhankelijk van uw klimaat. Gebruik Nation Oceanic and Atmospheric Administration bevriezen / vorst kaarten om de laatste vorst datum voor uw gebied te bepalen.

Share This Post