Index / Tuin / De beste tijd om te planten Collard Greens

Share This Post

Tuin

De beste tijd om te planten Collard Greens

Amerikanen, met name uit het Diepe Zuiden, eet boerenkool als een cool-seizoen alternatief voor kool. Behorend tot de diverse soorten Brassica oleracea, zijn collards nauw verwant aan boerenkool, koolrabi, broccoli, kool en bloemkool. Ze zijn klaar t

AdvertisementAmerikanen, met name uit het Diepe Zuiden, eet boerenkool als een cool-seizoen alternatief voor kool. Behorend tot de diverse soorten Brassica oleracea, zijn collards nauw verwant aan boerenkool, koolrabi, broccoli, kool en bloemkool. Ze zijn klaar te oogsten 30 tot 80 dagen na het zaaien, afhankelijk van de bladgrootte of smaak gewenst. Tolerant ten opzichte van vorst, worden ze best gegroeid van de late zomer tot het late voorjaar wanneer de temperatuur niet vaak hoger zijn dan 85 graden Celsius.

groeiseizoenen

Afhankelijk van het klimaat, kunnen collards worden geplant in een van beide het vroege voorjaar, late zomer of beide. Zaaien of planten zaailingen in maart of april leidt tot een oogst in mei of juni. Een ander zaaien of planten gebeurt in de late zomer, meestal eind augustus, voor de oogst in oktober en november. In subtropische delen van de Verenigde Staten, collards groeien het beste van november tot maart, wanneer de coolste dagtemperaturen bestaan ​​en vorst en bevriest af en toe optreden.

verlenging Productivity

Omdat collards verduren door de vorst, bevriest en substantiële zomer hitte, kunt u de productieve seizoen gemakkelijker dan andere bladgewassen verlengen. Collards vervallen als bossige planten, om zo zaailingen ontkiemen, dun de planten uit, zodat hun bladeren nauwelijks elkaar raken. Omdat de planten worden uitgetrokken voor meer kweekruimte, eet het blad. Bij zomerse hitte begint te bouwen, zorgen voor de bodem is consequent, maar gelijkmatig vochtig om te voorkomen dat de planten verwelken of naar bloem. Zaaien in successie om de twee tot vier weken voor een voortdurende gewas.

Het bepalen van planttijd

Collards hoeft volwassen planten voordat bladeren worden geoogst om te eten. Terwijl een grotere fabriek produceert meer gebladerte, kleinere planten zijn nog steeds nuttig in salades. Zaaien in het voorjaar van vier tot acht weken voordat de laatste voorjaarsvorst datum alvast in uw omgeving. Als alternatief, zaaien ze in de late zomer 2-8 weken voor de eerste verwachte vorst. Planten groeien goed in het zonnige moestuinen wanneer de temperaturen overdag te bereiken van de 40 tot 80 graden bereik.

aanbevelingen

Voor de meest nauwkeurige, beproefde en echte inzicht over wanneer collards waar je woont zaait, contact opnemen met uw provincie coöperatieve extensie kantoor. Praat met een tuinbouwbedrijf agent of kapitein tuinman die uw vragen kunnen beantwoorden met betrekking tot het klimaat, de bodem en waarschijnlijke dreiging van ziekten en insectenplagen. Zaai Collard zaden 1/4 inch diep, afstand van 1 inch van elkaar op een rij. Ze ontkiemen in 10 tot 14 dagen, of in slechts zes dagen in warme bodem late zomer. De eerste dunner worden van planten laat planten verdeeld elke 4 tot 6 inch. Oogst als dat nodig is, maar blijven verhogen plantafstand van de resterende installaties om robuuste, uniforme leafing promoten.

Share This Post