Index / Tuin / De beste tijd om Apple bomen te planten

Share This Post

Tuin

De beste tijd om Apple bomen te planten

Afhankelijk van de soort - en er is een grote verscheidenheid - een jonge appelboom vruchten zal afwerpen ongeveer drie jaar nadat het is geplant. Het selecteren van de juiste locatie en het planten van uw appelbomen op het juiste moment van het jaar

AdvertisementAfhankelijk van de soort - en er is een grote verscheidenheid - een jonge appelboom vruchten zal afwerpen ongeveer drie jaar nadat het is geplant. Het selecteren van de juiste locatie en het planten van uw appelbomen op het juiste moment van het jaar spelen een grote rol bij het bepalen wanneer sappig, fris fruit ontwikkelt op uw boom.

koude klimaten

In koude klimaten, zoals de centrale en noordelijke regio's van de Verenigde Staten - waar de grond bevriest in de winter - plant uw appels bomen in het vroege voorjaar. Als de grond is ontdooid en opgewarmd genoeg dat u gemakkelijk kunt graven in het diep genoeg voor de kluit van de boom om ruimte om uit te breiden, dan is het tijd om te planten. Koele dagen dat de planten te volgen zal helpen uw appelboom vestigen zijn wortel seizoen en beginnen te groeien in de zomer.

Milde, warme klimaten

Plant appelbomen in de late herfst in warmere regio's die geen zware bevriezing hebben ervaren tijdens de winter. Dit is eigenlijk de beste tijd om een ​​appelboom te planten, omdat zij de boomwortels om zich volledig te richten, waardoor uw appelboom een ​​voorsprong voor het voorjaar. Als je in een warmere winter ruimte zonder consistente vocht te leven, te controleren en water uw pas geplante appelboom in de wintermaanden.

overwegingen

Bij het planten van een appelboom, de locatie is net zo belangrijk als de tijd van het jaar te planten. Kies een zonnige plek, dat de boom ten minste zes uur zonlicht zal geven. Hoewel appelbomen tolereren verschillende bodemtypes, moet de bodem vruchtbaar en goed doorlatende zijn. Apples beter doen wanneer ze goede luchtcirculatie door hen, met veel of in de kamer. De meeste appelboom rassen zijn niet zelf bestuiven en de noodzaak om een ​​metgezel appelboom de buurt te hebben, maar niet noodzakelijk van hetzelfde ras.

Share This Post