Index / Cars / De beste manier om Motorcycle Carburateurs reinigen

Share This Post

Cars

De beste manier om Motorcycle Carburateurs reinigen

Motorcycle carburateurs kan gemakkelijk worden hersteld aan het werken om zo up gunked met vernis of vuile brandstof prullenbak. Constante snelheid, mechanische glijbaan en vaste venturi carburateurs allemaal kunnen worden verwijderd, schoongemaakt e

Advertisement

Motorcycle carburateurs kan gemakkelijk worden hersteld aan het werken om zo up gunked met vernis of vuile brandstof prullenbak. Constante snelheid, mechanische glijbaan en vaste venturi carburateurs allemaal kunnen worden verwijderd, schoongemaakt en herbouwd door de leek, met behulp van een aantal gemeenschappelijke instrumenten en de juiste herbouwen kit voor het merk en model van het voertuig. Procedures voor het instellen van de hoogte zweven en het synchroniseren van de carburateurs (als er meerdere) kunnen komen met de revisie of kan worden verkregen van een OEM-service manual.

Verwijdering

Kennis te nemen van alle koppelingen naar de carburateurs en ze zorgvuldig te verwijderen. Neem wat foto's voordat de demontage begint. Verwijder de bevestigingsbouten van de carburateurs en verwijder de carburateur samenstel van de motor. Stuff een schone, niet pluizende doek in elk inlaatkanaal om te voorkomen dat vreemde stoffen in de motor als het inlaatspruitstuk pakking materiaal niet netjes gescheiden van de motor. Schraap de pakking materiaal de motor uit en carburateurs of spruitstuk, het verzorgen van de bewerkte pakking oppervlakken niet te beschadigen.

demontage

Verwijder de afvoer schroeven en laat de vlotter kommen. Verwijder de vlotterkamer schroeven en trek de kom af. De onderdelen moeten perfect uitwisselbaar als het omgaan met een multi-carb bank zijn, maar het is nog steeds een goed idee om te delen die elk carburateur samen en gescheiden van de anderen te houden. Verwijder de kom pakking zorgvuldig. Pakking oppervlakken aluminium het meest waarschijnlijk, en gemakkelijk beschadigd raken door stalen gereedschappen zijn. Verwijder de vlotter pin en de vlotter / naaldsamenstel moet vrij komen. Verwijder alle van de jets die toegankelijk vanaf hier zijn.

Constant Velocity (CV) koolhydraten en mechanische slide koolhydraten moeten hun te kappen verwijderd. Verwijder de schroeven van de carburateur en pak de dia. Het meest voorzichtig met de dia op een CV carburator, omdat het een dunne rubberen membraan die gemakkelijk beschadigd hebben. Als dit membraan is beschadigd, niet kan worden gerepareerd, maar vervangen. Koolhydraten zijn nu zo ver als je ze moet nemen gedemonteerd.

schoonmaak

Maak de carburateurs met een aerosol-aangedreven stofzuiger in een blikje met een rietje. Het stro is handig voor het tot in alle hoeken en het toepassen van gerichte directe druk. De cleaner zal elke lak oplossen en verdringen geen water in de carburateurs. Draag een veiligheidsbril en te gebruiken in een goed geventileerde ruimte, zoals de stofzuiger is zeer schadelijk en zeer vluchtig en ontvlambaar. Schiet schonere in alle luchtwegen, jet-buizen, stralen en openingen. Gebruik voldoende schoner te lossen en te spoelen elke vreemde stoffen weg. Inspecteer de carburateurs en de componenten op tekenen van slijtage of beschadiging. Schud droog of voorzichtig droogblazen met perslucht. Zorg ervoor dat de carburateur volledig droog en vrij van oplosmiddelen voordat je hermontage beginnen.

hermontage

Hermontage is het omgekeerde van demontage, met de toevoeging van het vervangen van alle pakkingen in de herbouwde kit en de vlotternaald - evenals het controleren van de hoogte bowl-float. Bowl-float hoogte procedures variƫren sterk tussen merken en modellen, dus het is aangeraden dat u uw OEM-service handleiding verwijzen voor de procedure.

Share This Post