Index / Cars / De beste Bougies voor Gas Mileage

Share This Post

Cars

De beste Bougies voor Gas Mileage

Op het eerste gezicht, bougies lijkt een vrij eenvoudige taak uit te voeren: om een ​​gat waardoor een elektrische boog om gecomprimeerde lucht en brandstof ontsteken creëren. Terwijl bijna elk stukje koperdraad een dergelijke functie kan uitvoeren,

AdvertisementOp het eerste gezicht, bougies lijkt een vrij eenvoudige taak uit te voeren: om een ​​gat waardoor een elektrische boog om gecomprimeerde lucht en brandstof ontsteken creëren. Terwijl bijna elk stukje koperdraad een dergelijke functie kan uitvoeren, moeten de bougies om het tientallen keren per seconde te doen onder een aantal werkelijk intense omstandigheden. Maar terwijl veel bedrijven beweren kilometerstand verbeteren stekkers produceren, verbeteren gas kilometers komt eigenlijk neer op het kiezen van de juiste stekkers voor uw motor en de toepassing.

Iridium / Platinum / Koper Getipt

Standard bougies gebruik maken van een stalen band zich op korte afstand van een stalen punt. De elektrische boog springt van de punt aan de band, die is gebaseerd op de cilinderkop. Staal is een fatsoenlijke elektrische geleider, maar iridium, platina en koper zijn beter. Betere elektrische geleidbaarheid betekent een sterkere vonk en een lager brandstofverbruik, maar doe je huiswerk. Veel van deze iridium / platinum / koper getipt bougies komen preset met een standaard-en kleinbedrijf opening van de fabrikant, die (in combinatie met het materiaal efficiënter energie-overdracht) daadwerkelijk kan produceren een kleinere en zwakkere vonk dan voorraad pluggen. Mogelijk moet u de bougie kloof te verbreden om te profiteren van de toegenomen efficiëntie van het materiaal en zie geen merkbare verbetering van de kilometerstand.

Hotter Range Stekkers

Alle bougies gebruiken een soort van keramische isolator (het witte gedeelte van de stekker) om warmte te bevatten in de verbrandingskamer. Een kortere isolator laat warmte uit te stralen en houdt de plug tip koeler; een langere houdt de plug warmer en bevordert de verbranding efficiency, gasrespons en kilometerstand. Als je de meeste van uw rijden in de stad te doen, niet over een high-compressie of turbomotor en niet veel racen niet doen, dan je zou willen overwegen het installeren van een "warmer" (langere insulator) bougie. Een heter bougie tip zal je ook toestaan ​​om een ​​beetje meer plug gap voor toegenomen omvang vonken en efficiëntie uit te voeren.

Multiple-Strap pluggen

Er zijn een heleboel van de bougies op de markt vandaag met twee of vier gemalen bandjes. Dergelijke bougies worden vaak ten onrechte aangeduid als "multiple-tip." Er is maar een tip, maar meerdere grond riemen, zodat de vonk om de weg van de minste weerstand te volgen. Dit kan een zegen voor motoren met een relatief zwakke distributeur of single-coil ontsteking systeem, waarbij meerdere grond bandjes zal helpen om ervoor te zorgen dat de bougie branden telkens als het zou moeten. Echter, motoren met behulp van krachtige coil-on-stekker of directe ontsteking zijn meestal beter af met behulp van een enkele, brede kloof iridium / platinum / koper-getipt plug. Meerdere grond bandjes daadwerkelijk kan belemmeren vlam reizen en efficiëntie, zodat ze niet gebruiken, tenzij je echt nodig hebt om.

Share This Post