Index / Tuin / Cures voor Tomatenplant Fungus

Share This Post

Tuin

Cures voor Tomatenplant Fungus

De tuiniers moet snel reageren op schimmel problemen in tomatenplanten of dreigen te verliezen van het jaar tomatenteelt. Schimmelinfecties verspreidde zich snel over de plant en zijn moeilijk te behandelen, zo niet gevangen en stopte onmiddellijk. G

Advertisement

De tuiniers moet snel reageren op schimmel problemen in tomatenplanten of dreigen te verliezen van het jaar tomatenteelt. Schimmelinfecties verspreidde zich snel over de plant en zijn moeilijk te behandelen, zo niet gevangen en stopte onmiddellijk. Geïntegreerde gewasbescherming is een effectieve combinatie van preventieve culturele praktijken en het gebruik van commerciële fungiciden. IPM praktijken aan te moedigen tuinders om planten gezond te houden met behulp van eenvoudige technieken en beperk het gebruik van commerciële fungiciden.

De meeste chemische fungiciden werken om tomaten tegen schimmel te beschermen en niet genezen van een plant die al besmet is, zodat culturele praktijken zijn belangrijk om te voorkomen en te stoppen schimmel in de tuin. Draai planten zodat tomaten worden geplant op dezelfde plaats slechts eenmaal per drie jaar. Plant tomaten in een zonnige locatie. Water met een soaker slang in plaats van een sproeier voor twee redenen: schimmelsporen ontkiemen en groeien op natte bladeren en water raken van de grond veroorzaken schimmelsporen spatten boven op de planten. Gebruik plastic vellen of vier duim van organische mulch om schimmelsporen in de grond te houden van spatten op de tomatenplanten tijdens regen stormen.

Monitor tomatenplanten om naar te kijken voor schimmel aanvallen. Kijk voor grijze ronde vlekken met een zwarte vlek in het midden op de bladeren. Dit kan Septoria bladvlekkenziekte zijn. Grote donkere-bruine vlekken lijkt op een doelwit op de bladeren en soms ook de vruchten kunnen tekenen zijn van het begin van bacterievuur (Alternaria). Een vettig uitziende donker groene of zwarte vlek met een fuzzy witte groei onder de bladeren kan Phytophthora (Phytopthera) zijn. Verwijder alle aangetaste bladeren, stengels en fruit. Verwijder alle oude gele of bruine bladeren die schimmel kan bevorderen. Het verwijderde plantmateriaal dient te worden vernietigd en niet gecomposteerd.

Zuiveringszout spray is befaamd om effectief te behandelen Phytophthora, vroeg plaag en andere schimmel problemen. Meng 1 eetl. baking soda en 2 1/2 eetl. plantaardige olie in een liter water. Na het mengen, voeg een halve theelepel. afwasmiddel. Spuit de tomatenplant een keer per week, het coaten van de bladeren en stengels. Spuit na de heetste zon van de dag voorbij is. Vermijd het spuiten van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en libellen.

Commerciële fungiciden die chloorthalonil, zoals Ortho Max Garden Disease Control spray, effectief zijn in het stoppen van schimmel problemen in tomatenplanten bij correct gebruik. Volg altijd de instructies op het etiket bij het gebruik van een commercieel fungicide. Verwijder zieke plantmateriaal en te vernietigen voor het spuiten. Volledig betrekking hebben op de plant met de spray. Herhaal de behandeling eenmaal per week.

Organisaties die biologische bedrijven certificeren laten vaak het gebruik van koper en kalk gebaseerde fungiciden die in de handel verkrijgbaar zijn. Tuinders die alleen biologische producten te gebruiken moet het product label te controleren voor meer informatie. Bonide Copper Stof en Bonide Copper vloeibaar concentraat zijn voorbeelden van koper-gebaseerde fungiciden. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket bij het gebruik van een commercieel fungicide en controleer het product tegen de specifieke biologische normen vereist.

Share This Post