Index / Huisdieren / Cures voor pasgeboren kittens met pus in de ogen

Share This Post

Huisdieren

Cures voor pasgeboren kittens met pus in de ogen

Pasgeboren kittens kunnen ervaren veel gezondheidsproblemen, en infecties in de ogen zijn vrij algemeen. Infecties kunnen optreden om vele redenen, met inbegrip van krassen wanneer strijden voor verpleging posities, of van de moeder van de kat likken

AdvertisementPasgeboren kittens kunnen ervaren veel gezondheidsproblemen, en infecties in de ogen zijn vrij algemeen. Infecties kunnen optreden om vele redenen, met inbegrip van krassen wanneer strijden voor verpleging posities, of van de moeder van de kat likken zijn bodem, toen zijn oog. Hoe dan ook, kan ooginfectie zeer ernstig zijn en het is belangrijk om te zorgen snel voor hen.

Diagnosticeren van ooginfecties

Het is gebruikelijk met kittens die ooginfecties hebben pus uit hun ogen. Pus is een gekleurde, dikke afscheiding die ook kan hebben een geur. Het oog kan ook rood zijn, waarbij de derde ooglid blootgesteld. Bovendien, als er een grote hoeveelheid pus uit het oog, kan dit leiden tot de ogen te sluiten. Kittens kunnen ook duidelijk lozingen in hun ogen, maar deze zijn meestal niet ernstig en kan worden voorkomen door ze te reinigen.

Het behandelen van ooginfecties

Als uw kitten heeft pus uit haar ogen, niet proberen ze zelf te behandelen. De kitten moet antibiotica, die alleen kan worden verkregen van een dierenarts. Als de infectie niet wordt behandeld, kan het uiteindelijk verspreiden om de oogbal en contactdoos, die blindheid kunnen leiden. Dit is zeer schadelijk voor de wilde katten, omdat ze niet in staat zijn om voedsel als ze blind, wat kan leiden tot hongersnood te vinden.

Wanneer u de kitten naar de dierenarts te nemen, de eerste doel is om de pus uit het oog te verwijderen. U zult waarschijnlijk ook nodig om dit te doen thuis. Gebruik een gaasje dat is doordrenkt met een steriele oog irrigatie-oplossing voor schar in de ogen om ze schoon te houden. Probeer niet om de ogen af ​​te vegen, zoals u het pus terug in het oog kan duwen. De dierenarts zal dan controleren om te zien of het oog heeft een zweer op, die kan worden veroorzaakt door een kras of andere irritatie. De arts zal een antibioticum zalf voorschrijven of druppels voor de behandeling van de infectie. Afhankelijk van de ernst van de infectie, kan ogen alleen maar een paar keer per dag behandeld gedurende een week. Als de infectie bijzonder slecht, kan het medicijn nodig langer.

Voor het oog zalf het beste doen van achter het cat. Houd uw kat zodat de achterkant is tegen je maag. Houd het oog open met één hand, terwijl het gebruik van de andere aan de medicatie toe te dienen. Als u gebruik maakt van zalf, trek een lijn over het oog, zorg dat u de tip van de applicator niet aan te raken voor het oog. Als u het geven van druppels, houdt u de fles een paar centimeter afstand van het gezicht van de kitten en knijp de voorgeschreven hoeveelheid druppels in het oog. Als het oog slechter uitziet of wordt er niet beter op na een paar dagen contact op met uw dierenarts opnieuw.

Hoe eerder u beginnen met de behandeling ooginfectie van uw kitten, kan het sneller worden opgelost. Als je snel reageren op het probleem, de kans op blijvende schade te verminderen.

Share This Post