Index / Onderwijs / Creative Curriculum Lesplan Sample voor kleuters

Share This Post

Onderwijs

Creative Curriculum Lesplan Sample voor kleuters

Creative curriculum lesplannen zijn een antwoord op de vraag om ervoor te zorgen dat de kleuters zijn opgeleid op een manier die de ontwikkeling van het denken bevordert. Deze lesvoorbereidingen moedigen een stijl van lesgeven die gebruik maakt van d

AdvertisementCreative curriculum lesplannen zijn een antwoord op de vraag om ervoor te zorgen dat de kleuters zijn opgeleid op een manier die de ontwikkeling van het denken bevordert. Deze lesvoorbereidingen moedigen een stijl van lesgeven die gebruik maakt van de natuurlijke nieuwsgierigheid van een kind, en gebruikt het om een ​​verlangen om te leren te stimuleren. De lesplannen zijn vaak goed voorbereid. Toch zijn ze opzettelijk vaag, zodat u individuele wijzigingen kunt aanbrengen, en observeer kleuters verdere inspiratie voor het onderwijs te krijgen.

Thema's

Een creatieve curriculum voor peuters en kleuters verdeelt het leren in thema's. Deze thema's worden vaak georganiseerd als wekelijkse schema's die een stichting in wiskunde, wetenschap, geletterdheid, sociale studie en kunst te bouwen. Activiteiten worden georganiseerd in alle kerngebieden en dit betekent dat het thema wordt verkend vanuit verschillende perspectieven. De lijn tussen de gebieden is niet streng, en het doel is om verschillende oefeningen en activiteiten te gebruiken om het thema af te dwingen.

Ontwerp een activiteit

De lesvoorbereiding kunnen rekenen activiteit. Echter kan het plan ontbreekt een gedetailleerde beschrijving van de activiteit. Dit maakt het mogelijk voor het gebruik van nieuwsgierigheid kleuters 'en het ontwerpen van een activiteit, gebaseerd op hun vragen. Kleuren zijn gemeenschappelijke thema's in de voorschoolse, en een discussie over de kleur op sokken van een kind kan worden gebruikt om het aantal kinderen die blauwe sokken tellen. Plan tellen activiteiten waarbij kleuters tel het aantal rode boeken in de klas, of het aantal gele bouwstenen in een doos. Vraag hen om dingen die ze kunnen rekenen suggereren.

groepsactiviteiten

Door het mengen van groepsactiviteiten en werken in kleinere groepen en paren ervoor zorgen dat u dat elke kleuter is voorzien van mogelijkheden om zichzelf te uiten. Tijdens de activiteiten van de groep, u van plan bent activiteiten zoals liedjes over de kleuren van de regenboog. Lees verhalen over kleuren. Het boek "Meneer Konijn en de Lovely Present" van Charlotte Zolotow is een boeiend boek over kleuren. Kleuters kunnen wijzen op het maken van een cadeau voor hun grootouders na het luisteren naar het verhaal van Meneer Konijn. Laat kleuters maken een klein cadeautje met behulp van verschillende kleuren om hun leren over kleuren verbeteren, bijvoorbeeld, gebruiken gekleurde klei om een ​​gigantische bloem te maken. Vraag de kinderen over hun favoriete verhalen over kleuren. Gebruik een selectie van hun suggesties of laat ze boeken uit het boek tentoongesteld in de voorschoolse klas te kiezen.

individuele Activiteiten

Laat kleuters verkennen het thema meer in detail door een van beide werken in kleine groepen of individueel. Bereid materiaal waar ze uit kunnen vertakken naar gebieden van nieuwsgierigheid met behulp van kunst, muziek, lichamelijke activiteit en drama. Het mengen van kleuren is een boeiende manier om te leren over kleuren. Gebruik verschillende soorten verf en kleurpotloden, en laat ze verschillende manieren om nieuwe kleuren te maken te testen. Het overslaan of springen tijdens het herhalen van de kleuren van de regenboog is een fysieke activiteit die herhaling leuk maakt. Laat kinderen werken in tweetallen met behulp van poppen om de kleur van de verschillende objecten te beschrijven. Zet kleine plastic speelgoed of foto's in een doos, en laat ze gebruik maken van de poppen om de kleur van de objecten te beschrijven. Kleuters kunnen andere dingen die de poppen kunnen beschrijven, zoals de kleren die ze dragen suggereren.

Share This Post