Index / Cars / Corolla EGR Installatie

Share This Post

Cars

Corolla EGR Installatie

De uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem op de Toyota Corolla is gelegen in de buurt van de achterkant van de motor, op de firewall kant. Het bestaat uit de EGR klep, EGR vacuüm modulator en de thermische vacuüm omschakelklep (TVSV). Het systeem reduc

Advertisement

De uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem op de Toyota Corolla is gelegen in de buurt van de achterkant van de motor, op de firewall kant. Het bestaat uit de EGR klep, EGR vacuüm modulator en de thermische vacuüm omschakelklep (TVSV). Het systeem reduceert stikstofoxiden door recirculeren deel van de uitlaatgassen door de EGR-klep en inlaatspruitstuk, in de cilinders. Dit vermindert ook verbrandingstemperatuur. Een defecte EGR kan een misfire in de motor veroorzaken. Als u een EGR-code op de code scanner, zou het kunnen zijn voor onvoldoende of overmatige flow.

Wat je nodig hebt

schroevedraaier

Set van sockets

Tape en marker

EGR Valve

Draai de slangklemmen op de vacuümleidingen aan de EGR klep, met de schroevendraaier.

Trek de slangen uit het ventiel. Verwijder de klep, met de juiste aansluiting.

Plaats de nieuwe pakking op het inlaatspruitstuk. Installeer de nieuwe EGR-klep en draai de bouten vast. Bevestig het vacuüm slangen en draai de klemmen.

EGR Vacuum Modulator

Label de drie vacuümslangen op het vacuüm modulator met de tape en teller: Port P is de enkele poort aan de ene zijde van de modulator. Label de andere slangen Q en R (met Q zijnde de top slang).

Plug-poorten P en R, met behulp van uw vingers. Blaas lucht in de haven Q. De lucht moet vrij door de zijkanten van het luchtfilter passeren.

Start de motor en houd het toerental op 2.000. Herhaal de lucht te testen. Er moet een sterke weerstand tegen luchtstroom. Als de modulator ontbreekt ofwel test, vervangen. Installeer de nieuwe modulator en steek het vacuüm lijnen in hun respectievelijke poorten.

Share This Post