Index / Tuin / Corn Seed Information

Share This Post

Tuin

Corn Seed Information

Maïs geteeld in Noord-Amerika voor duizenden jaren. Een nietje van Amerikaanse bedrijven, maar overtreft andere gewasopbrengst door tweeledig. Zaden kunnen worden gecategoriseerd als deuk, vuursteen, zoet, popcorn, of sier, onder anderen. Een gemidde

AdvertisementMaïs geteeld in Noord-Amerika voor duizenden jaren. Een nietje van Amerikaanse bedrijven, maar overtreft andere gewasopbrengst door tweeledig. Zaden kunnen worden gecategoriseerd als deuk, vuursteen, zoet, popcorn, of sier, onder anderen. Een gemiddelde oor zal 800 zaden of pitten bevatten, en er zijn ongeveer 1300 pitten per pond van maïs.

Samenstelling

Een maïszaad of kern, bestaat uit de kiem, endosperm, zaadhuid en tipcap. De kiem is het enige deel dat nog steeds leeft. Het draagt ​​noodzakelijke genetische codes en vitale voedingsstoffen. Het endosperm maakt het grootste deel van het koren zaad en bevat zetmeel om voedsel te leveren tijdens de kieming. Eiwitten kunnen zacht of hard zijn, afhankelijk van hoe dicht het zetmeel wordt verdicht. Het zilvervlies, of casco, dekt het zaad en beschermt, met uitzondering van het gebied waar het dopje kan de zaailing te ontstaan.

Zoete maïs

Begunstigd door tuinders, suikermaïs (Zea saccharata of Zea mays rugosa), wordt gedacht aan een deuk maïs mutatie. Er zijn vier soorten van zoete maïs zaad beschikbaar. Standard sweet kernels hebben een hoog percentage van suiker, die wordt omgezet in zetmeel binnen enkele uren na de oogst. -Suiker verbeterde rassen kunnen zoetheid te behouden voor meerdere dagen. Superlief maïs blijft zoet voor een week of meer. Triplesweet is een kruising tussen-suiker verbeterd en superlief. Het toont de beste eigenschappen van beide.

andere likdoorns

Dent maïs (Zea mays indentata), biedt veevoer, ethanol en vele andere producten. De naam verwijst naar een inkeping gevormd in de kernel tijdens het droogproces. Flint maïs (Zea mays verharden) wordt op dezelfde wijze als dent maïs. Het zaad kernels zijn plat en hebben een harde schaal.

Popcorn werd gekweekt in Noord-Amerika zo ver terug als 3600 voor Christus Het zaad bevat een grote hoeveelheid zetmeel, en het water in de kernel reageert met dit zetmeel tijdens het opwarmen. De popped kernels hebben tot 35 keer het volume tentoongesteld voordat popping.Heirloom Rassen

Erfstuk maïs zaden zijn vrij bestoven, non-hybriden. Ze kunnen worden gered van de moederplant en zal waar groeien van generatie op generatie. Deze zaden worden gewaardeerd voor de biodiversiteit die zij vertegenwoordigen. Een favoriete erfstuk verscheidenheid is Country Gentleman, een zoete maïs met kleine oren dat de gemiddelde grootte kernels te produceren. Een ander erfstuk, Jarvis, is een deuk maïs die vaak een bumper oogst oplevert.

overwegingen

Vers graan zaad moet altijd worden gebruikt, omdat kernel kieming druppels na een jaar of twee in de opslag. De ideale bodem temperatuur is 85 graden F. Bij temperaturen onder 50 V, zal zaad niet ontkiemen. Als er vocht binnendringt de kernel voordat de temperaturen stijgen, zal het zaad rotten voordat kieming is bereikt. Plant maïs in blokken in plaats van de lange rijen en planten benedenwinds van andere rassen van maïs te vermijden, omdat kruisbestuiving kan optreden.

Share This Post