Index / Huis / Corian douchewand Installatie

Share This Post

Huis

Corian douchewand Installatie

Corian, een soort bestratingen geproduceerd door DuPont, is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Het biedt een naadloze verschijning, niet-poreus oppervlak en geen specie lijnen, zodat reiniging en onderhoud zijn eenvoudig. Om te functioneren

Advertisement

Corian, een soort bestratingen geproduceerd door DuPont, is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Het biedt een naadloze verschijning, niet-poreus oppervlak en geen specie lijnen, zodat reiniging en onderhoud zijn eenvoudig. Om te functioneren zoals bedoeld, Corian bladen correct moet worden geïnstalleerd, met gaten op de hoeken mogelijk te maken voor expansie. Een siliconenlijm wordt gebruikt om deze bladen aan de muur substraat te verzekeren en afdichting van de voegen een douche waterdichte voering te creëren.

Wat je nodig hebt

 • Corian bladen

  Tand-en-groef frees

  router

  Veiligheidsspullen

  silicone lijm

  Vod

  2- met 4-inch boards of andere materialen voor het vastbinden

  Corian monsteren fragmenten, indien gewenst

Plan de plaatsing van de wandplaten. De fabrikant adviseert dat zowel verticaal als horizontaal naden aanwezig, niet beide. Er moet een kleine opening in elke hoek of, indien een thermisch gevormd of hardseamed hoek stuk wordt gebruikt, in de buurt van de hoek mogelijk te maken voor de uitbreiding die temperatuur veranderingen begeleidt. Plan voor een kleine hoeveelheid ruimte aan de boven- en onderkant van de wand later worden gevuld met siliconen.

Snijd de Corian bladen naar de douche muren passen en geschikt voor kranen of andere bevestigingen. Behandel de Corian zoals hout bij het snijden het. Gebruik een router om de platen te snijden.

Maak de randen van een bladen die aan elkaar moeten worden verbonden. Een tong-en-groef naad zorgt voor gemakkelijkste sheet uitlijning. Houd het blad naar beneden en centreren de cut in het midden van het blad rand. Zodra de tong en bijpassende groef bezuinigingen zijn gemaakt, dry-fit de twee vellen samen om ervoor te zorgen dat ze bij elkaar passen precies.

Bevestig de platen aan de muur. Voer een 1/4-inch rups siliconenlijm ongeveer 1 inch van de rand van het blad rond de omtrek en over de breedte van de plaat om de 6 tot 12 inch. Druk op de plaat aan de muur substraat. Mee aangrenzende bladen die zijn gesneden in elkaar passen, wat silicone op beide zijden van de tong en in het bosje vóór het samendrukken van de twee vellen aan de aanwezigheid van luchtbellen te beperken. Veeg overtollige siliconen weg.

Brace de lakens in plaats totdat de siliconen lijm verhardt. Plaats een twee bij vier verticaal tegen de wand om de paar voeten en positie partner voor elk op het de tegenoverliggende wand. Snij twee-by-fours te passen zonder speling tussen elk paar van twee-by-fours en plaats ze op de panelen stevig vast te houden. Snijd korte stukjes hout om jam tussen de beugels en het achterpaneel.

Voltooi de hoeken. DuPont biedt een verscheidenheid aan manieren om de hoeken te behandelen. Thermogevormde of hardseamed hoeken zijn ontworpen dat één paneel is gebogen om zich over de hoek en de naad is gelegen naast de hoek. De hoek kloof kan ook worden gevuld met siliconen of een wig of een stuk van de verticale bekleding kan worden gehandeld op de hoek met siliconen lijm. Monsteren fragmenten kunnen ook worden toegepast op de verbinding van de wand en het plafond of wand en vloer.

Solliciteer silicone om eventuele gewrichten die nog niet zijn behandeld.

Share This Post