Index / Bedrijf / Competenties in Marketing

Share This Post

Bedrijf

Competenties in Marketing

Marketing is een vak dat creatieve en strategische denkers die worden bekrachtigd door het vooruitzicht van de communicatie met verschillende markten om het gedrag en handelen te rijden trekt. Om effectief te zijn in het veld, marketeers hebben behoe

AdvertisementMarketing is een vak dat creatieve en strategische denkers die worden bekrachtigd door het vooruitzicht van de communicatie met verschillende markten om het gedrag en handelen te rijden trekt. Om effectief te zijn in het veld, marketeers hebben behoefte aan een verscheidenheid van kerncompetenties. visie, creativiteit, strategisch denken en resultaat gericht: effectieve marketeers zal een combinatie van competenties die onder meer hebben.

Visie

Succesvolle marketeers hebben de mogelijkheid om een ​​uitgesproken een duidelijke visie rond hun marketing doelstellingen te ontwikkelen en de mogelijkheid om kansen en mogelijkheden die anderen niet kunnen zien zien. Denk aan de visie van de succesvolle marketeers zoals Jeff Bezos (Amazon.com), Bill Gates (Microsoft) en Steve Jobs (Apple Computer). Maar het hebben van een visie alleen is niet genoeg. Marketeers moeten in staat zijn om die visie om anderen te verwoorden en het genereren van enthousiasme en betrokkenheid bij mensen die deel uitmaken van het proces van het uiteindelijk bereiken van marketing succes zal worden.

creativiteit

Creativiteit is uiteraard belangrijk voor een succesvolle marketing. Maar creativiteit is niet alleen beperkt tot creatieve expressie door middel van woorden en beelden. Succesvolle marketeers zullen ook creativiteit vertonen op het gebied van het identificeren en selecteren van doelmarkten, het creëren van producten en diensten die voldoen aan de behoeften van deze markten ', prijsstelling hun aanbod op de juiste wijze om de verkoop te genereren en ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid en de toegang tot deze producten en diensten is gewaarborgd. Daarnaast zal de creativiteit in het spel komen als marketeers identificeren van potentiële medewerkers en partners te helpen uitbreiden van de markt voor hun producten en diensten.

Strategisch denken

Marketeers zijn strategische denkers, in staat om het grote plaatje te zien en uitvoering van een plan dat een scala aan tactiek en activiteiten die bedoeld zijn om de impact van een doelgroep segment in de richting van een aantal gewenste actie zal nemen. In plaats van zich te concentreren op de individuele instrumenten - het creëren van een persbericht of een website, bijvoorbeeld - marketeers die zijn geluid strategische denkers zullen alle van de verschillende elementen van marketing (product, prijs, plaats en promotie) in combinatie overwegen. Zij zullen elk van deze elementen te coördineren om een ​​overtuigend argument voor prospects en een positieve ervaring voor klanten te garanderen.

resultaten Focus

Een focus op resultaat is een kritische marketing competentie. Succesvolle marketing is niet alleen om dingen te doen - het is over het doen van de juiste dingen. Het ontwikkelen van een goed begrip van wat de juiste dingen zijn vereist een focus op resultaat. Massamediale campagnes, bijvoorbeeld, kan een verhoging van het bewustzijn of de voorkeur van de consument op basis van enquêtegegevens te meten. Web-based campagnes kunnen zich richten op conversies om de verkoop van de website bezoeken of click-throughs on-web-based advertising. Elke marketing-initiatief moet worden ontworpen om specifieke middelen van de monitoring en het meten van uitkomsten en resultaten omvatten.

Share This Post