Index / Tuin / Common Plumeria Ziekten

Share This Post

Tuin

Common Plumeria Ziekten

Plumeria rubra en Plumeria obtusa, ook wel frangipani, zijn kleine tropische bloeiende bomen die behoren in de familie Apocynaceae. Het is goed aangepast aan groei buiten vorstvrij gebieden van de Verenigde Staten. De tropische Amerikaanse inheemse i

AdvertisementPlumeria rubra en Plumeria obtusa, ook wel frangipani, zijn kleine tropische bloeiende bomen die behoren in de familie Apocynaceae. Het is goed aangepast aan groei buiten vorstvrij gebieden van de Verenigde Staten. De tropische Amerikaanse inheemse is een winterharde en onderhoudsarme aanvulling op het landschap. Plagen en ziekten besmetting zijn zelden problematisch, volgens The Plumeria Society of America. Als zich problemen voordoen, tuinders hebben een verscheidenheid van de behandeling opties.

Root Rot

Plumeria tolereert een verscheidenheid van gronden die een goede drainage hebben, met inbegrip van zand, leem of klei. De plant verdraagt ​​groeien in een alkalisch of zure bodems. Het tolereert geen groeien in bodems die water vast te houden en consequent nat. Wanneer geplant in verzadigde sites, de plant ontwikkelt het fatale aandoening van wortelrot. Wanneer de wortels voortdurend groeien in vochtige omgevingen, wortelrot ontwikkelt. De ziekte begint meestal toont de gevolgen ervan aan de basis van de plant. De stam begint instorten en langzaam sterft de boom omhullende van beneden naar boven. Voorkom wortelrot door de aanplant van plumeria in gebieden met een goede drainage en niet overwatering. Als de ziekte ernstig is, snoeien de onaangetast gedeelte van de plant uit de geïnfecteerde stam. Laat de cut einde aan meer dan genezen voor ongeveer een week en herplanten in een goed gedraineerde locatie.

Plumeria Rust

Zelfs plumeria geteeld in optimale omstandigheden kan uiteindelijk ontwikkelen roest (Coleosporium domingense). Het is een veel voorkomende schimmel gevonden op plumeria bladeren. De roest toont zich als kleine, bruin-rode vlekken puntjes gebladerte onderzijde. In de meeste gevallen, kunnen tuinders het probleem te negeren, zo klein parasitaire aandoeningen hebben geen invloed op de gezondheid van de plumeria, volgens het College voor Tropische Landbouw en Human Resources. Als de rust ernstig is, voor de meerderheid van gebladerte van de plant en het veroorzaken bladval, behandelt het probleem met een breed-spectrum fungicide. Toegepast volgens de instructies op het etiket. Snoei off ernstig geïnfecteerde bladeren en gooi in een plastic zak.

echte meeldauw

Goede planten is essentieel voor meeldauw besmettingen voorkomen. De boom groeit soms meer dan 25 voet lang en breed. Zet de plant op een plaats waar het niet wordt bevolkt door andere vegetatie of structuren. De schimmel ontwikkelt met onjuiste luchtcirculatie. Echte meeldauw verschijnt op de plumeria het bladerdek als een witte, harige schimmel. Ernstige infecties veroorzaken soms achteruitgang van de plant. Spuit de plumeria met een breed-spectrum fungicide, volgende instructies. Maak meer luchtcirculatie rondom de boom, zodat de plant minder gevoelig voor infecties.

roetdauw

Roetdauw is zelden dodelijk en meestal laat alleen de plumeria op zoek onaantrekkelijk. De schimmel wordt op het gebladerte als zwarte schimmel. Ten eerste, de behandeling van de plagen het creëren van het probleem, omdat de schimmel zich hecht aan afscheidingen van insecten honingdauw. Bladluizen, trips en witte vlieg insecten zijn meestal aanwezig bij roetdauw optreedt. Spuit de plumeria met een sterke spray van water om het ongedierte uit de plant te verwijderen. Dood de plagen met behulp van een insecticide zeep of Malathion, zoals aanbevolen door de Plumeria Society of America. Gebruik de insecticide product volgende label instructies. Was de plumeria gebladerte met een milde oplossing van afwasmiddel en water, om de zwarte schimmel te verwijderen.

Share This Post