Index / Careers & Work / Classificatie van vrijgestelde Vs. Niet-vrijgestelde

Share This Post

Careers & Work

Classificatie van vrijgestelde Vs. Niet-vrijgestelde

De federale Fair Labor Standards Act, of FLSA, vereist dat alle werkgevers wijzen posities binnen hun organisaties ofwel vrijgesteld of niet-vrijgestelde te zijn. Een niet-vrijgestelde werknemer valt onder de regels en het beleid van de FLSA; Echter,

AdvertisementDe federale Fair Labor Standards Act, of FLSA, vereist dat alle werkgevers wijzen posities binnen hun organisaties ofwel vrijgesteld of niet-vrijgestelde te zijn. Een niet-vrijgestelde werknemer valt onder de regels en het beleid van de FLSA; Echter, deze verordeningen niet van toepassing op werknemers vrij te stellen. Niet-vrijgestelde werknemers hebben recht op overuren en de reeks wetten rondom alle minimumloon regelgeving, terwijl vrijgestelde werknemers geen extra beloning beloofd als ze overwerken - noch zijn ze gegarandeerd minimumloon.

Classificatie van Vrijgesteld

Een vrijgestelde werknemer, meestal aangeduid als een werknemer in loondienst, ontvangt een vast bedrag van het loon elke loonperiode waarin hij werkt. De meeste vrijgestelde medewerkers krijgen een basissalaris dat wordt berekend door het aantal betaaldagen te delen in een jaar in zijn jaarsalaris. In dit geval, "uurloon" is niet relevant, als werknemer in het algemeen zal het verzamelen van de dezelfde vergoeding of hij werkt 10 uur of 80. Vrijgesteld werknemers krijgen een basissalaris, ongeacht afgetrokken afwezigheid van het werk, en zal minder loon niet ontvangen op basis van hoeveel ze werken of de kwaliteit van het werk.

Werkgelegenheid taken uitgevoerd door een vrijgestelde werknemer moet in het kader van de vrijgestelde baanplichten categorie vallen. De functie die een werknemer houdt niet relevant is in termen van het al dan niet een taak wordt beschouwd als "vrijgesteld." Executive, professionele en administratieve zijn drie van de meest voorkomende vormen van vrijgestelde functiecategorieën.

Soorten Vrijgesteld Werknemers

Volgens de FSLA, een executive vrijgestelde positie is één waar een individu beheert twee full-time medewerkers, of part-time werknemers van wie de uren in combinatie gelijk full-time status. Bijvoorbeeld, twee part-time medewerkers een full-time werknemer gelijk. Executive vrijgestelde posities moet ook de bevoegdheid om te huren, vuur en werk toe te wijzen aan de werknemers. Vrijgesteld uitvoerende professionals bepalen hoeveel een werknemer zal worden betaald, zijn verantwoordelijk voor de opleiding en te hanteren disciplinaire maatregelen binnen hun afdelingen.

Vrijgesteld professionele functies zijn onder andere artsen, advocaten en docenten. Veel vrijgestelde professionele functies zijn die geweest zijn "geleerd" door het bijwonen van college en daarbuiten; bijvoorbeeld, kan een ingenieur, verpleegkundige en of accountant vrijgesteld worden beschouwd. Acteurs, muzikanten en schrijvers kunnen ook worden gecategoriseerd als vrijgestelde professionals, als gevolg van het creatieve aspect van de job, die zwaar gebruik van originaliteit en of talent vereist.

Administratieve vrijgestelde posities zijn high-level office banen die instrumenteel in het succes of falen van een bedrijf. Een voorbeeld hiervan zou een executive assistant, die de go-to persoon voor een CEO of office manager kan zijn. Vrijgesteld bestuurders zijn direct betrokken bij het beheer en de exploitatie van een onderneming en haar relaties.

Classificatie van niet-vrijgestelde

Niet-vrijgestelde medewerkers worden aangeduid als "hourly" werknemers, omdat zij een compensatie ontvangen op basis van het aantal uren dat ze werken. Niet-vrijgestelde werknemers zijn wettelijk verplicht om ten minste het minimumloon ontvangen en in aanmerking komen voor overuren, moeten ze werken afgelopen 40 uur per week. Als een vrijgestelde werknemer werkt meer dan 40 uur per week, is ze verplicht om te ontvangen een en een half keer wat haar normale uurtarief voor elk uur zou meer dan 40 werkte. Bijvoorbeeld, als een werknemer niet-vrijgestelde en verdient $ 10 per uur als haar loon en werkt 42 uur in een week loonperiode, zal ze twee uur loon tegen een tarief van $ 15 per uur.

Soorten niet-vrijgestelde werknemers

De meeste entry-level en ongeschoolde banen zullen worden ingedeeld onder niet-vrijgestelde status, zoals een conciërge, food service arbeider, administratief assistent en bouwvakker. Terwijl een niet-vrijgestelde werknemer een hbo-opleiding kan hebben, het werk taken die worden gehouden door de individuele beslissen of hij zal worden beschouwd als niet-vrijgestelde. Zo kan iemand die een bachelor's degree in de verpleegkunde te hebben; Echter, als hij niet in een toezichthoudende rol en besteedt het grootste deel van de werkweek als een phlebotomist, dan zal hij niet worden vrijgesteld als gevolg van de aard van zijn werk.

Share This Post