Index / Cars / Chrysler Storingscode P0441

Share This Post

Cars

Chrysler Storingscode P0441

Voor Chrysler en andere voertuigen die na 1996 "P0441" is een powertrain code in on-board diagnose. Het komt overeen met de code omschrijving "verdampingsemissie Control System Onjuist Purge Flow." Betekenis De code betekent dat een de

AdvertisementVoor Chrysler en andere voertuigen die na 1996 "P0441" is een powertrain code in on-board diagnose. Het komt overeen met de code omschrijving "verdampingsemissie Control System Onjuist Purge Flow."

Betekenis

De code betekent dat een deel van de verdampingsemissie (EVAP) systeem niet naar behoren functioneert. In tegenstelling tot de motor kloppen, kunt u dit probleem niet in de gaten tijdens het rijden. De EVAP systeem controleert brandstof dampen en andere componenten. De motor verbrandt deze dampen, in plaats van ze te laten ontsnappen aan de Chrysler; als het systeem zuiveren de rook 'niet kan detecteren, zal het deze specifieke fout code te activeren.

Mogelijke oorzaken

Een deel van de slangen in het brandstofsysteem kan zijn oude, defecte en lekkende. Vaten of lijnen binnen het EVAP systeem kan beschadigd zijn geworden. De zuivering elektromagneet kan niet werken, en de zuivering connector mijn zijn gecorrodeerd tot een onaanvaardbaar niveau; andere korte broek of vormen van verzet kan hebben plaatsgevonden binnen het EVAP systeem.

Mogelijke oplossingen

Voor Chryslers, onderzoekt de lekdetectie pomp, die vervangen moeten worden; de purge elektromagnetische, vacu├╝mschakelaar en aandrijflijn control module (PCM) is aan vervanging toe ook. Inspecteer alle slangen, leidingen en vaten in de EVAP systeem, geven deze mogelijk moet worden gerepareerd. Kijk voor algemene corrosie of beperking door het hele systeem.

Share This Post